Drechtstreek komt net te kort

07 april 2015 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek komt net te kort

PAPENDRECHT - Na vorige week te zijn verslagen door de koploper in de tweede klasse D was het op Tweede Paasdag Oude Maas uit Poortugaal, dat tweede staat, dat de sterkere bleek te zijn. Het won met 0-2 van Drechtstreek. Lang zag het er naar uit dat er voor Drechtstreek tegen de nummer twee nog een puntje te halen viel maar kort voor het einde van de wedstrijd was het Patrick Struyk die namens Oude Maas de 0-2 aantekende.

Zeker in de eerste helft hielden beide ploegen elkaar prima in evenwicht. Drechtstreek, dat te kampen had met vier blessures en twee schorsingen, speelde georganiseerd en gedisciplineerd. Vooral Martijn de Jong hield zich op het middenveld prima staande en een hard schot van Peter van de Merwe werd op het nippertje gestopt door routinier doelman Jacob van den Belt. Er ontstonden kansen over en weer maar toen kort voor de rust een vrije trap net buiten het strafschopgebied door Remon van Prooijen werd ingeschoten was hij doelman Siggy Schutte de baas. De bal eindigde net onder de lat en het lukte Schutte niet om hem weg te werken: 0-1.

Dat doelpunt kwam natuurlijk op een ongelegen moment zo kort voor de thee maar toch hield Drechtstreek ook in de tweede helft de rug recht en bleef men keihard knokken voor minimaal een punt. Trainer-coach wisselde in de loop van de tweede helft de lichtgeblesseerden Ton Groffen, Joey Hakkesteeg en Maarten Vink. Zij werden vervangen door Joey d’Haan, Ricardo Heerebrand en A-junior Dennis Bussum. Toen er vlak voor het eind van de wedstrijd wat onrust ontstond door enkele beslissingen van scheidsrechter Peter Switser profiteerde Oude Maas hiervan en benutte Patrick Struyk zijn kans op de 0-2.

Hiermee stond Drechtstreek opnieuw met lege handen en moet het hopen dat het nog genoeg punten kan verzamelen om directe degradatie of nacompetitie te ontlopen. Komende zaterdag speelt Drechtstreek opnieuw thuis. Tegenstander is dan Piershil dat met 6-0 won van Wieldrecht. Opnieuw een zware klus dus komende zaterdag voor de blauw-witten. Aanvang van de wedstrijd op sportpark Oostpolder is14.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.