PKC bereikt finale in Ahoy na winst op Koog Zaandijk

06 april 2015
PKC bereikt finale in Ahoy na winst op Koog Zaandijk

PAPENDRECHT - Op zaterdag 4 april speelde PKC de 2e wedstrijd in de kruisfinale tegen Koog Zaandik. De vraag vooraf was: "spelen we om 19.00 uur de volgende wedstrijd of wordt het dinsdag om 20:30 uur in een derde play off."
Het antwoord is er: het wordt de AHOY finale om 19:00 uur, afscheid nemen van "Dame Mady" en niet een derde Play Off op dinsdag.

PKC kwam goed uit de startblokken en nam het initiatief in de wedstrijd door na enkele seconden al de 1-0 te laten aantekenen. Maar KZ kwam steeds weer langszij, het evenwicht bleef tot 6-6. Daarna namen de Koogers voor het eerst voorsprong bij 6-7, maar nu waren het de Papendrechters die steeds weer wisten aan te sluiten tot de stand van 9-9. Het bleef een gelijkopgaande wedstrijd. Ineens was PKC weg... 10-9, 11-9 en 12-9....15-11. Was dit een beslissende fase? Nee, want een sterke slotfase van de Koogers bracht de ruststand gewoon weer op 15-15... (identiek aan verleden week in Koog Zaandijk).

Ook in de tweede helft bleef het spannend middels een gelijkopgaand scoreverloop tot 20-20, maar wel steeds PKC dat het initiatief had. En daar kwam de versnelling ineens  weer: 23-20 voor de groen-witten en voor de Koogers ging de tijd een rol meespelen.... de (tijds)druk werd steeds groter. Het kwam nog wel op twee punten bij 24-22, maar PKC hield het hoofd koel... gewoon meescoren en na 26-22 was de wedstrijd met nog enkele minuten te spelen wel beslist... Koog Zaandijk moest forceren, wat niet echt lukte, terwijl PKC de tijd kon laten weg tikken.
Eindstand in Papendrecht: 27-24.

PKC opnieuw naar de FINALE in AHOY....De tegenstander is nog niet bekend.
Doordat Blauw Wit de 2e playoff wist te winnen van TOP moeten beide ploegen a.s. dinsdag op herhaling in Amsterdam... Wie wordt de tegenstander van PKC in de finale?

Tekst: Ton de Vries
Foto: Leo van Andel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.