Waardeburgh breidt uit in Papendrecht met nieuw Wijkservicepunt

14 februari 2015
Waardeburgh breidt uit in Papendrecht met nieuw Wijkservicepunt

PAPENDRECHT - De afgelopen paar maanden is er flink geklust aan de Schoorweg 4 in Papendrecht. Het voormalige schoolgebouw heeft dubbele beglazing gekregen, nieuwe keukens, een loungehoek en ook de indeling is aangepast. Stichting Waardeburgh gaat eind februari op dit adres van start met zorg en ondersteuning voor aan de ouder-wordende-mens.

Projectmanager Aukje van Dijk legt uit: "Het Wijkservicepunt speelt in op de ‘nieuwe zorg’. Met ondersteuning en begeleiding van Waardeburgh kunnen ouderen langer thuis blijven wonen en actief blijven in de samenleving”.

En dat het serieus is, blijkt wel uit het feit dat er voor minimaal vijf jaar budget is vrijgemaakt op de begroting.

Op het gebied van dagbesteding start Waardeburgh met de Seniorendag en sociëteiten.

De Seniorendag is de naam voor dagopvang aan senioren met (beginnende) dementie, die nog wel thuis wonen. De Seniorendag biedt dagritme, structuur en begeleiding aan cliënten en ontlast familieleden en mantelzorgers.

Met de sociëteiten ondersteunt Waardeburgh senioren in het behouden van de zelfredzaamheid en het onderhouden van een actief sociaal leven. Er is een loungesociëteit om koffie met elkaar te drinken en er zijn verschillende creatieve en actieve sociëteiten.

Verder worden er ook ondersteunende diensten geleverd, zoals de alarmering, restaurants en activiteiten van Waardeburghplus.

Waardeburgh zet hiermee een flinke stap in Papendrecht, aangezien het zich momenteel beperkt tot een aantal activiteiten in Residence Gerbrandy en het bieden van thuishulp. Daarentegen is Waardeburgh in Alblasserdam, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam prominent aanwezig met een eigen zorgcentrum, zodat de uitbreiding in Papendrecht een logische stap genoemd mag worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.