Drechtstreek verliest van koploper

30 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek verliest van koploper

PAPENDRECHT - Al  zag het er gedurende het grootste deel van de eerste helft niet naar uit, toch moest Drechtstreek de overwinning zaterdag aan koploper Zuidland laten. De wedstrijd was het aankijken meer dan waard. Zowel Zuidland als Drechtstreek creëerde kansen en de ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. Zo werd al in de vierde minuut van de wedstrijd een schuiver van Jan Abaisa op het nippertje naast getikt door doelman Kevin de Kok.

Ook een schot van Silvan Damwijk op aangeven van de goed spelende Rick Sieses onderging het zelfde lot. Gedurende lange tijd bleven de twee teams knokken voor het eerste doelpunt maar het duurde tot de 41ste minuut voordat er gescoord zou worden. De Haagse scheidsrechter Merkestein kende een strafschop toe aan Zuidland na een botsing tussen Jan Abaisa en zijn tegenstander.

Volgens velen was dit een misrekening van de leidsman maar uiteraard veranderde dat niets aan de situatie. Het was aanvoerder Marcel van de Berg die dit presentje dankbaar aanvaardde en hij schoot de 1-0 in. Dit doelpunt kwam voor Drechtstreek natuurlijk zo kort voor rust op een zeer ongelegen moment.

In de tweede helft trad de ploeg van Bill Tukker toch weer zeer gemotiveerd aan en deed er alles aan om de gelijikmaker te forceren. Maarten Vink werd ingebracht voor de licht geblesseerde Joey Hakkesteeg. Opnieuw ontstonden er serieuze kansen maar de bal wilde er niet in. Zuidland ging de wedstrijd steeds meer controleren en liet door tactisch handig spel zien dat het niets voor niets de ranglijst aanvoert.

Toch duurde het nog tot de 76ste minuut voordat de net ingevallen Afghaanse international Sediq Walizada de 2-0 achter Siggy Schutte kon laten verdwijnen. Walizada maakt een zeer getergde indruk omdat hij niet in de basis stond en haalde zo zijn gram. Toen ook Carlyson Bazoer nog scoorde was de wedstrijd natuurlijk gespeeld. Drechtstreek kon niet anders dan de enigszins geflatteerde nederlaag accepteren, al was het dan ook in de wetenschap dat het uitstekend partij had gegeven aan de aanvoerder van de ranglijst.  

Het komende Paasweekend is een inhaalweekend. Drechtstreek speelt niet op zaterdag maar treedt  op Paasmaandag thuis aan tegen het ook hoog geplaatste Oude Maas. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur. Zuidland speelt zaterdag de uitwedstrijd tegen Papendrecht op het Slobbengors.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.