Vier turnteams van Olympia met succes in actie

30 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Vier turnteams van Olympia met succes in actie

PAPENDRECHT - Afgelopen vrijdagavond en zaterdag kwamen maar liefst vier turnteams van Olympia in actie. Het keuze team turnde de tweede wedstrijd van de turncompetitie van Rayon Dordrecht die prima werd georganiseerd door OKK Ridderkerk.

Het Papendrechtse keuze team maakt dit seizoen hun debuut in de turncompetitie, gingen twee niveaus hoger turnen en werden vrijdagavond verrassend derde in het klassement van de avond. Achter de teams van O&O Zwijndrecht en OKK Ridderkerk turnden Daphne Jongeneel, Mayara van Eldik, Inge Nederhof, Laura Hensbergen en Kirsten Kuntz ruim 126 punten bij elkaar. Individueel haalde Daphne Jongeneel een 6e plek met 42.375 en Mayara van Eldik 7e met 42.275. Met name op de evenwichtsbalk scoorde het team ruim 30 punten, ondanks toch nog enkele vallen.

Op zaterdag kwamen de twee verplichte oefenstof teams in actie, tijdens dezelfde turncompetitie. De turnsters hebben laten zien dat ze hard hebben getraind sinds de vorige wedstrijd; er werden nieuwe onderdelen geturnd en alles zag er netjes uit. In team 1 deed Rosanne Reedijk na hard oefenen de salto uit brug, wist Demi van Tol met de radslag op balk te blijven staan en lieten zowel Vera van Wijk als Saskia van Os hele nette oefeningen zien op de vloer. Phoebe Overhand was vandaag de supporter in team 1 als gevolg van een vervelende blessure.

In team 2 turnden Hélène Borsje en Esté Kamsteeg de arabier-flikflak-salto op vloer voor het eerst, en bleven zowel Anna den Boef als Britt Kok met de radslag op de balk staan, wat een mooi balkcijfer opleverde. Team 1 eindige op de 5e plaats, team 2 wist een 3e plek te behalen. Op de foto de turnsters van beide teams van de zaterdag. Achterste rij van links naar rechts: Rosanne, Demi, Phoebe, Hélène en Esté. Op de voorste rij: Britt, Anna, Vera en Saskia. Op 15 en 16 mei zijn de laatste wedstrijden in de turncompetitie en dan wordt het eindklassement over drie wedstrijden opgemaakt.

Aan het eind van de zaterdag turnden de senioren B in het Rayon Turn Toernooi hun derde van vijf wedstrijden in de keuze oefenstof G. Ze turnden jammer genoeg maar met z'n vijven en dat was dit keer niet genoeg tegen het combinatieteam van WIK en Kracht & Vriendschap Nieuw-Lekkerland. Met een kleine twee punten ging de winst naar het combiteam. De beste Papendrechtse turnster was Lotte Kuntz.

Zij turnde de hoogste score op vloer met 11.15 en eindigde als 2e in het eindklassement. Julia van Dam turnde weer drie toestellen mee en scoorde op brug het hoogste punt: 11.40 voor een keurige oefening. Met nog twee wedstrijden te gaan, is er nog kans op een plek in de finale.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.