Wiggert Pols wint Kemper schaaktoernooi

30 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Wiggert Pols wint Kemper schaaktoernooi

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM -  Het jaarlijkse Kemper Schaaktoernooi, j.l. zaterdag georganiseerd door de schaakvereniging Papendrecht / Alblasserdam, was weer een daverend succes.

Om kwart voor tien opende wethouder Arjan Kraijo van Alblasserdam het toernooi. Hij prees het initiatief van de schaakvereniging en benadrukte zijn waardering voor het vele vrijwilligerswerk. Met een professionele zet aan het eerste bord bracht hij het toernooi op gang.

Het speelde zich allemaal af in het cultureel centrum Landvast. Met een dergelijk prachtig functioneel gebouw en de goede wedstrijdleiding van Floor Prins was het succes van het toernooi al bijna verzekerd.

Uiteindelijk waren de 34 spelers natuurlijk het belangrijkste. In 7 ronden werd volgens een bepaald systeem gestreden om de eerste plaats en de te winnen taarten.

Veel aandacht ging uit naar de winnaar van vorig jaar, 14 jarige  Wiggert Pols uit Krimpen a/d IJssel. Hij kwam de wisselbeker verdedigen. En dat lukte! Iedere ronde probeerden de tegenstanders hem de overwinning afhandig te maken. Hij was immers de te kloppen man. Maar Wiggert hield knap stand tegen het geweld en prolongeerde zijn titel van toernooiwinnaar. De Alblasserdammers Kees Brinkman en Teus Dekker eindigden op de 2e en 3e plaats.
Natuurlijk ging het in alle individuele partijen ook om winst of verlies. De hele dag hoorde je in de zaal de verhalen over net wel gewonnen of toch nog weer verloren. Toelichting op het spel en analyses van partijen waren de gespreksthema’s.

Uiteindelijk ging iedereen voldaan naar huis, wel of niet met een prijs (taart) en in elk geval terugblikkend op een mooie schaakdag.
Sponsor Louis Kemper van Administratiekantoor Kemper (advies, boekhouding en belastingen) te Alblasserdam zegde nu al weer zijn medewerking voor 2016 toe.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.