Niels Mijnster wint Kemper schaaktoernooi 2013

15 april 2013
Niels Mijnster wint Kemper schaaktoernooi 2013

ALBLASSERDAM - Zowel bij de senioren als de jeugd is het Kemper schaaktoernooi van Schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam afgelopen zaterdag 13 april vlekkeloos verlopen. Om even over half tien verrichtte wethouder Sjoerd Veerman in de Panaroma zaal van Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam de eerste zet aan het bord van Arne Pols, die er als jeugdspeler voor had gekozen om bij de senioren mee te doen. Het jeugdtoernooi vond in de middag plaats in de naastgelegen Sociëteit zaal.

Om half vijf bleek Niels Mijnster uit Sliedrecht de sterkste van de 41 deelnemers aan het seniorentoernooi. Op 5 winstpartijen volgden 2 remises en zo werd hij ongedeeld eerste met een score van 6 uit 7. Daarmee komt hij voor één jaar in het bezit van de wisselbokaal waarop zijn naam als 13e winnaar zal worden gegraveerd. Naast de wisselbokaal ontving hij een overheerlijke schaaktaart.

Zo’n taart was er onder andere ook voor de nummer 2, de Leidse Maarten van Harten, die tevens met de medaille voor de beste jeugdspeler naar huis ging. Zijn 9 jarige zusje Eva, veruit de jongste van het deelnemersveld, legde beslag op de 26ste plaats met een keurige score van 3 uit 7. En ook die 26ste plaats leverde een schaaktaart op, net als 6 andere willekeurig bepaalde plaatsen in de eindrangschikking. Voor een wel heel bijzondere score zorgde overigens Wim Bergers van De Scheve Toren uit Pijnacker. Hij speelde alle 7 partijen remise, een unicum! Van alle deelnemers van de organiserende Schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam eindigde Ron Melger als hoogste door een heel knappe 5de plaats met slechts een half puntje minder dan de winnaar.

Bij de jeugd waren er drie groepswinnaars. In groep A kaapte Youri Verlinde uit Schiedam met één weerstandspuntje verschil de eerste plaats weg voor de neus van Giselle Fransen uit Spijkenisse. De Alblasserdammer Michael Bijkerk en de Papendrechter John Brandt pakten in deze groep ook een beker met respectievelijk een vierde en zesde plaats.

In groep B greep Jochanan Alberts uit Sliedrecht de winst en in groep C was het Papendrechts trots Jamie van der Straeten die de overige 11 deelnemers achter haar liet. In die laatste groep ging lange tijd de verrassend sterk schakende Geert Brandt aan kop. Dit 6-jarige talent uit Papendrecht eindigde uiteindelijk op een keurige tweede plaats.

Klik hier voor alle uitslagen en de eindstand van de senioren
www.bezichtig.nu/~schaakclub/kemper/senioren/index.html

Klik hier voor alle uitslagen en de eindstand van de jeugd
www.bezichtig.nu/~schaakclub/kemper/jeugd/index.html

Foto: www.tomsschaakboeken.nl

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.