Voorjaarscompetitie: “Een mooie uitdaging voor een bloeiende vereniging”

30 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Voorjaarscompetitie: “Een mooie uitdaging voor een bloeiende vereniging”

PAPENDRECHT - Vanaf 6 april begint het weer, de jaarlijkse KNLTB Voorjaarscompetitie waarin meer dan 28.000 ploegen van verschillende tennisverenigingen door heel Nederland aan meedoen.

Tennisvereniging T.O.P. Papendrecht is hierin ook vertegenwoordigd met meer dan 63 competitieteams. Het Vertom TOP Heren 1 tennisteam komt uit op het hoogste herentennis podium  in Nederland op de zondag, de landelijke eredivisie. Het Vertom TOP Heren 1 strijdt komend seizoen voor het eerst voor de landstitel en de heren zullen alles uit de kast halen om dit doel te verwezenlijken

Het Vertom TOP Heren 1 team, bestaande uit (vlnr en boven naar beneden) coach Lennert Kaptein en spelers Rens in ’t Veld, Glenn Smits, Wesley Visser, Bojan Brkic, Rutger Meijer, Wouter Standaart en Jannick Lupescu. Teammanager Jerry Visser ontbreekt. Fotograaf: Simon Verveer.

De voorbereidingen voor het tennisseizoen zijn nog in volle gang en veel tennissers staan alweer te popelen om de baan op de gaan. De mannen van Vertom TOP Heren 1, vorig jaar op kampioen geworden in de hoofdklasse, kijken allemaal met veel enthousiasme uit naar komende competitie. Het spektakel van vorig jaar tijdens de kampioenschapswedstrijd wordt doorgetrokken naar komend seizoen. Het team, bestaande uit Glenn Smits, Wesley Visser, Rutger Meijer, Wouter Standaart, Rens in ’t Veld en Bojan Brkic, heeft zich dit jaar weten te versterken met oud grandslam winnaar onder de juniorendubbelspel Jannick Lupescu. Verder zijn er achter de schermen ook de nodige stappen gemaakt. De komst van coach Lennert Kaptein, hoofdtrainer bij Tennis Academy Drechtsteden en Jerry Visser, teammanager van Vertom Heren 1 en werkzaam bij Tenniscentrum Papendrecht, zorgen voor een verdere professionalisering van het team.

Zij zijn er voornamelijk om de mannen te ondersteunen tijdens de wedstrijden en regelen de kleine, maar zeer belangrijke zaken zoals de teamopstelling per wedstrijddag. De trotse sponsoren van het team: Vertom, Tenniscentrum Papendrecht en Timmerfabriek Visser worden ook volop betrokken in de vorderingen van het team en zullen aanwezig zijn tijdens de competitiedagen van het eerste herenteam.

Afgelopen winter heeft het team hard getraind om klaargestoomd te worden voor de sterke competitie. Privétrainingen, een groepstraining, conditietraining en regelmatig een wedstrijd moeten ervoor zorgen dat de mannen fris in de competitie starten. Dat is zeker noodzakelijk, aangezien het team niet tegen de minste tegenstanders moet spelen. De tennistop van Nederland zal meespelen en één van de bekende namen die in de competitie meespeelt is Sjeng Schalken, uitkomend voor het Eindhovens ELTV. De mannen zullen voor een zware opgave staan. In totaal wordt er drie keer thuis gespeeld, op 12 april, 26 april en 17 mei. De andere keren speelt het team uit bij andere verenigingen, op 6 april, 19 april, 10 mei en 31 mei.

Tijdens de eerste thuiswedstrijd op 12 april worden om 11.45 uur drie nieuwe Prestige gravelbanen officieel geopend. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. De komst van deze drie Prestige gravel banen betekent een verdere positieve ontwikkeling van een bloeiende vereniging, waar recreatie en prestatie hand in hand samengaan. De afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in het structureren van de vereniging en dit werpt zijn vruchten af. De drukte tijdens de voorjaarscompetitie is daar al een goed voorbeeld van.

De laatste jaren is de gezelligheid en drukte op de zondag toegenomen tijdens de competitie. De belangstelling en toenemende support van leden en niet-leden zorgt ervoor dat de zondag op TOP Papendrecht steeds meer een begrip wordt. Niet alleen kunnen de mannen van het eerste herenteam deze steun hard gebruiken op weg naar hun realistische doel van handhaving in de Eredivisie, ook zorgt het ervoor dat tennis kijken weer een leuk uitje wordt.
Toptennis is gegarandeerd en de mannen van Vertom TOP 1 nodigen iedereen ook van harte uit om te kijken, met name op de thuiswedstrijden 12 april tegen ELTV, op 26 april tegen H.L.T.C. De Metselaars en op 17 mei tegen T.V. DUNO.

Op deze dagen maken we het park extra gezellig  en kunt u genieten van wedstrijden op het allerhoogste herentennis in Nederland. De wedstrijden starten vanaf 12:00 uur aan de Parkweg 5, 3356LM in Papendrecht, langs de N3. U kunt de mannen ook volgen via de Facebook pagina: Vertom TOP Heren 1 waar regelmatig uitslagen, leuke weetjes en foto’s worden geplaatst zodat je continu op de hoogte gehouden wordt. We zien u graag op het tennispark!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.