Jongerengroep gaat in juli helpen bij opbouw van Daycare Centres in Moldavie

24 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Jongerengroep gaat in juli helpen bij opbouw van Daycare Centres in Moldavie

PAPENDRECHT - Veertien jongeren uit de Morgensterkerk, de Bethlehemkerk en de Elimkerk gaan in juli naar Moldavie om te helpen bij de opbouw van een Daycare Centre. Het geld voor de reis sparen ze zelf bijeen via allerlei acties.

In Moldavie, het armste land van Europa, wil deze groep jongeren de bewoners en kinderen gaan helpen bij het opbouwen van een beter bestaan.

Ze financieren hun reis met allerlei acties waar geld mee verdiend kan worden, zoals een muziekmiddag, een hollands buffet, een online-veiling waarbij geboden kan worden op uiteenlopende zaken zoals lessen teakwondo of een high tea bij bakkerij van der Sterre. Op 17 april aanstaande wordt er een musical opgevoerd, en tijdens de Konigsdag worden enkele kramen bemand. (Zie ook: wwww.moldaviereis2015.nl)

Samen met Youth for Christ Moldavie en een 40-tal lokale kerken in Moldavie gaan de jongeren uit Papendrecht samenwerken met lokale vakmensen. Ze renoveren, verbouwen of bouwen een Day Care Centre. De werkzaamheden kunnen bestaan uit alle werkzaamheden die bij (ver)bouw plaatsvinden. Daarnaast zullen ze intensief betrokken zijn bij het kinder- en jeugdwerk dat, als zij erbij zijn, extra speciaal is voor de kinderen. Vooral als de jongeren uit Papendrecht hun eigen creativiteit meenemen. Bij het kinder- en jeugdwerk organiseren ze sport- en spelactiviteiten, vertellen ze Bijbelverhalen en knutselen ze met de kinderen.
    

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.