Boskalis neemt nieuw zwaar transportschip en nieuwe sleephopperzuiger in de vaart

12 februari 2015
Boskalis neemt nieuw zwaar transportschip en nieuwe sleephopperzuiger in de vaart

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat tijdens een feestelijke ceremonie in de Chinese havenstad Guangzhou de doop van het Dockwise schip de White Marlin heeft plaatsgevonden. Na de ceremonie vaart het halfafzinkbare schip voor zwaar zeetransport af naar Singapore voor haar eerste transport van twee boorplatforms die in Abu Dhabi zullen worden gelost.

Het schip heeft een totale lengte van 216 meter en een breedte van 63 meter. Met een laadvermogen van 72.000 ton versterkt de White Marlin als type I-vaartuig de leidende positie van Dockwise aan de bovenkant van de markt voor zwaar droog zeetransport.

Vorige maand vond eveneens de doop van de sleephopperzuiger Freeway plaats in de haven naast het hoofdkantoor van Boskalis in Papendrecht. Het schip is inmiddels aan het werk op haar eerste opdracht in het Verenigd Koninkrijk.

De Freeway is de vierde in een serie van sleephopperzuigers met een capaciteit van 4.500 kubieke meter die Boskalis de afgelopen jaren heeft gebouwd. Het vaartuig is zeer geschikt voor werkzaamheden in ondiep water, waaronder havenonderhoud en kustbeschermingsprojecten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.