Boskalis en Van Oord gaan kunstmatig eiland aanleggen voor de kust van Jakarta in Indonesië

28 januari 2015
Boskalis en Van Oord gaan kunstmatig eiland aanleggen voor de kust van Jakarta in Indonesië

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft in joint venture met Van Oord een contract verworven van PT Muara Wisesa Samudra voor het ontwerpen en aanleggen van een kunstmatig eiland als onderdeel van de bagger- en landaanwinningswerkzaamheden ten behoeve van Pluit City voor de kust van Jakarta in Indonesië. Het contract heeft een totale waarde van circa EUR 350 miljoen (Boskalis aandeel 50%).
 
Het project omvat de aanleg van circa 160 hectare nieuw land, waarvoor ruim 20 miljoen kubieke meter zand benodigd is. De bagger- en landaanwinningsactiviteiten zullen worden uitgevoerd door twee jumbo sleephopperzuigers die voor het benodigde zand gebruik zullen maken van lokale wingebieden. Het project omvat tevens grondverbeteringswerkzaamheden en de aanleg van een stenen oeverbescherming. De werkzaamheden vangen per direct aan en het project zal naar verwachting in 2018 worden voltooid. Na realisatie zal het nieuwe eiland zowel voor woningbouw als commerciële doeleinden worden gebruikt.
 
De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit landaanwinningsproject hangt nauw samen met de behoefte aan nieuw land om de bevolkingsgroei in een dichtbevolkt gebied op te vangen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.