Boskalis verwerft contract voor Wikinger offshore windpark

23 december 2014

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) en partner Volker Stevin International (VolkerWessels) hebben een contract verworven van Iberdrola Renewables Offshore Deutschland GmbH voor de gedeeltelijke aanleg van het Wikinger offshore windpark in het Duitse deel van de Baltische Zee. De werkzaamheden omvatten het transport en de installatie van de funderingen voor zeventig windturbines evenals zes funderingspalen voor een offshore substation. De contractwaarde voor Boskalis bedraagt circa EUR 75 miljoen.

Het Wikinger offshore windpark ligt 34 kilometer ten noordoosten van het eiland Rügen en zal een totale capaciteit van 350 MW genereren. Elk van de 70 windturbinefunderingen bestaat uit een jacket met vier poten en vier funderingspalen, die met behulp van zeegaande pontons en anchor handling tugs van Boskalis en halfafzinkbare transportschepen van Dockwise zullen worden vervoerd vanuit vier verschillende locaties in Europa naar Sassnitz-Mukran in Duitsland. Na het transport van Sassnitz-Mukran naar de locatie van het windpark zullen de palen in de zeebodem worden geheid, waarna de jackets zullen worden geïnstalleerd en aan de palen bevestigd. De installatie van de palen zal worden uitgevoerd door een Boskalis Giant ponton die is uitgerust met een kraan met een hijsvermogen van 1.000 ton. De jackets zullen worden geplaatst door de Boskalis Taklift 4, een drijvende bok met een hijsvermogen van 2.200 ton. De aanvang van de werkzaamheden staat gepland voor het eerste kwartaal 2016 en de oplevering wordt verwacht in het najaar van dat jaar.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt samen met de ontwikkeling van duurzame energieopwekking als gevolg van de verandering van het klimaat en een toenemende energieconsumptie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.