Boskalis neemt belang in Fugro

10 november 2014
Boskalis neemt belang in Fugro

PAPENDRECHT - Koninklijk Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een belang van 14,8% verworven in Fugro N.V. Boskalis beschouwt Fugro als een interessant bedrijf met activiteiten die uitstekend aansluiten op de eigen activiteiten. Boskalis wil graag in overleg treden met Fugro om mogelijke opties van samenwerking te verkennen. Boskalis benadrukt dat het geen intentie heeft tot het uitbrengen van een bod op Fugro.

De strategie van Boskalis is gericht op de offshore- en (maritieme) infrastructuurmarkten, gebruikmakend van de combinatie van hoogwaardige kennis en maritieme assets. De activiteiten van Fugro sluiten hier uitstekend op aan. De twee bedrijven hebben veel gemeen op het gebied van assets, kennis, kapitaalintensiteit, wereldwijde spreiding, klantenbestand en zijn beide mondiaal leidend in nichemarkten.

Peter Berdowski, CEO Boskalis: "Fugro is een mooi bedrijf met activiteiten die goed aansluiten op die van Boskalis. Wij werken al vele jaren samen op tal van projecten over de hele wereld en hebben sterke overeenkomsten in werkomgeving en cultuur. Wij gaan graag in gesprek met het management van Fugro om mogelijkheden van samenwerking met elkaar te verkennen. Wij onderschrijven de recente aanscherping van de strategie van Fugro, en hebben geen intentie tot het uitbrengen van een bod".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.