Verdiende overwinning van Drechtstreek op DCV: 2 - 0

23 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Verdiende overwinning van Drechtstreek op DCV: 2 - 0

PAPENDRECHT -  Eindelijk kon er na afloop van de wedstrijd gevierd worden dat er een verdiende driepunter was binnen gehaald. Slachtoffer van de tomeloze inzet van het team van Bill Tukker was DCV uit Krimpen aan den IJssel dat machteloos was tegen het felle Drechtstreek. Na de teleurstelling de week ervoor, toen de tegenstander ver in de verlenging nog een gelijkspel wist af te dwingen, was de opluchting bij de blauw-witten groot. Toch begon de wedstrijd wat ongelukkig voor Drechtstreek.

Al in de tweede minuut was er een blessurebehandeling nodig voor doelman Siggy Schutte die toen echter wel verder kon spelen. Na ongeveer een kwartier moest hij echter toch het veld verlaten. Zijn rol werd voor enkele minuten overgenomen door laatste man Erwin van der Heiden die gelukkig al weer snel afgelost kon worden door reserve doelman Laurens Rotman. Rotman kon niet op tijd bij de wedstrijd aanwezig zijn in verband met werkverplichtingen.

Voetballend was Drechtstreek gedurende vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg. Met keihard werken werd er behoorlijke druk gezet op DCV dat geluk had dat doelman Bobby Janssen in goede vorm stak. In de 23ste minuut wist hij een harde knal van Joey Hakkesteeg, die voor de eerste keer in de basis startte, te stoppen maar na een half uur spelen was de hoog boven zijn tegenstanders uit springende Erwin van der Heiden hem met een harde kopbal toch te snel af: 1-0.

Op slag van rust kreeg  Mischa Groeneveld een vrije trap te nemen ruim buiten het strafschopgebied. Hij schoot de bal in de linkerhoek maar Bobby Janssen wist hem net onschadelijk te maken. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 tussenstand.

Na rust bleef DCV redelijk onzichtbaar. Er waren wel enkele kleine kansen maar Drechtstreek domineerde de wedstrijd. Toch duurde het nog tot de 56ste minuut voordat de 2-0 werd gescoord. Het was Micha Groeneveld die uit de rebound keihard uithaalde en de keeper het nakijken gaf. Vanaf dat moment kwam DCV nog meer onder druk te staan. Drechtstreek creëerde veel kansen maar het lukte niet de score verder uit te breiden.

Doelpogingen van Joey Hakkesteeg, Geraldo Alken en later ook Ricardo Heerebrand mislukten of werden onschadelijk gemaakt maar de 2-0 voorsprong kwam geen moment meer in gevaar. Zo eindigde deze sportieve wedstrijd in een zeer verdiende 2-0 voor Drechtstreek. Complimenten waren er na afloop van beide ploegen voor de uitstekend leidende scheidsrechter Marcel van Ekelenburg uit Naaldwijk, die zich een echte voetballiefhebber toonde.
Komende zaterdag treedt Drechtstreek aan in de uitwedstrijd tegen koploper Zuidland. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.