Burgemeester de Bruin onthult Anne Frankboom

20 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Burgemeester de Bruin onthult Anne Frankboom

PAPENDRECHT - Op het plein van de Anne Frankschool in Papendrecht is op woensdag 18 maart, na een afwezigheid van 6 jaar weer een kastanjeboom teruggeplaatst. En niet zomaar eentje, maar een heuse afstammeling van de Anne Frankboom uit Amsterdam. Deze kastanjeboom is door Anne Frank beschreven in haar welbekende Dagboek.

De gehele ochtend stond in het teken van "de boom". Kinderen uit alle groepen plantten o.l.v. tuinontwerper Carolien van Zessen, die ook de Anne Frankboom onlangs op het plein plaatste, in hun eigen potje naar vrije keuze een plantje, een bloem of een boom. Deze gaan de komende periode opgekweekt worden. Leuk detail: deze dag was tevens Nationale Boomfeestdag!

Om half twaalf begon het officiële gedeelte, waarbij de kinderen van jong tot oud een lied zongen, dat speciaal voor deze gelegenheid door één van de leerkrachten geschreven was. Leerlingen van groep 8 vulden dit nog aan met een zelfgeschreven rap.

De directeur van de school, mevrouw Ine Aantjes, heette de aanwezigen op het plein van harte welkom en gaf het woord toen aan de voorleeskampioenen uit de groepen 4 t/m 8. Zij droegen allemaal een stukje voor over de boom of uit het Dagboek van Anne Frank.

Hierna hield burgemeester de Bruin een praatje over de boom en de school. Hij vond het een prachtig initiatief dat de Anne Frankschool nu een eigen Anne Frankboom op het plein heeft staan. Uit een onlangs gehouden enquête hebben de ouders van leerlingen deze school de hoogste waardering van geheel Papendrecht gegeven. "Een geweldig resultaat", aldus de burgemeester.

Na deze toespraak was het tijd om de boom officieel te onthullen. In het bijzijn van diverse cameraploegen en andere media en uiteraard de vele genodigden en belangstellenden op het plein werd de boom door burgemeester de Bruin "uitgepakt". Op de constructie die rondom de boom geplaatst is, prijkt een fraaie plaquette met daarop gegevens van  de boom.

De kinderen van de Anne Frankschool zijn erg trots op "haar" boom. Na de officiële onthulling was het inmiddels twaalf uur geworden. En dat betekende dat de leerlingen van hun vrijheid konden gaan genieten. Vrijheid, die door de Anne Frankboom en haar geschiedenis voor de kinderen van de Anne Frankschool toch nét een iets andere betekenis heeft gekregen.

(Tekst: José Kraayeveld).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.