Team Veilig op Weg bezoekt OBS Anne Frank

15 januari 2015
Team Veilig op Weg bezoekt OBS Anne Frank

PAPENDRECHT - Een Veilig op Weg team van Transport en Logistiek Nederland  (TLN) – de grootste werkgeversorganisatie in het weg-transport
– geeft les over vrachtauto’s en andere grote voertuigen in het verkeer.  Een speciale Veilig op Weg-demonstratievrachtauto kwam daarvoor donderdag 15 januari naar de OBS Anne Frank school. Leerlingen van groep 7 en groep 8 kregen theorieles aan de hand van een dvd en een antwoordstrook. Daarna gingen de kinderen naar buiten om een praktijkles te volgen. In de Veilig op Weg-demonstratie-vrachtauto konden deleerlingen ervaren wat ze tijdens de theorie hadden geleerd.

Tijdens de lessen leerden de kinderen de vuistregels van de transportondernemers. Zodat ze veilig en bewust kunnen omgaan met vrachtauto’s in het verkeer en om hun verkeersveiligheid voor nu en voor later te vergroten. De organisatie onderstreept dat het verbeteren van de verkeersveiligheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van alle verkeersdeelnemers. Ook agenten van de politie Papendrecht waren aanwezig om eventuele vragen van kinderen te beantwoorden.

Veilig op Weg wordt gesponsord door: Scania Nederland BV, MAN Truck en Bus B.V., Sectorinstituut Transport en Logistiek, Randstad Transport,
RAI Vereniging, Schmitz Cargobull Nederland B.V., Twan Heetkamp Trailers, Profile Tyrecenter, TVM Verzekeringen en BP.

Foto's: Pieter van den Berg
 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.