“Duurzaamheid” op Anne Frankschool

18 september 2014
“Duurzaamheid” op Anne Frankschool

PAPENDRECHT -  Op woensdag 17 september werd het startschot gegeven voor het project “duurzaamheid” op de Anne Frankschool in Papendrecht. Alle kinderen verzamelden zich ’s ochtends op het schoolplein, waar het een grote bende was. Huisvuil, zwerfvuil, vuilniszakken, kapotte elektrische apparaten en meer lagen verspreid. Niet echt een schone start van het jaar.

Gelukkig stonden er ook een heleboel vuilcontainers, waar meester Ben dankbaar gebruik van maakte door het vuil daarin te deponeren. Nadat alles was opgeruimd, werd door één van de kinderen geopperd om gemeentewerken te bellen om de vuilcontainers op te halen.

Heel snel was de vuilnisman (een rol van meester Patrick) ter plaatse. Hij was het echter niet zo eens met de manier van inzamelen. Dit zou gescheiden moeten gebeuren. De kinderen kregen de opdracht om dit voor het einde van de ochtend te doen. Dan zou hij terugkomen.

In de klassen werd op leerzame manier met de restmaterialen omgegaan. Er werd ook mee geknutseld. De prachtigste creaties lieten de kinderen aan het einde van de ochtend aan de andere klassen én de vele aanwezige ouders zien. Ook werden er nog enkele ingestudeerde liedjes ten gehore gebracht.
Het startfeest is het startschot voor de gehele school om duurzaam te gaan 'denken'.
 
Op vrijdag 19 september trekken de klassen de buurt rondom de school in. Zij maken daar de gehele omgeving schoon. Op woensdag 15 oktober zal er een speciale kijkavond worden georganiseerd, waarbij de ouders en andere belangstellenden door de kinderen door de school worden rondgeleid.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.