Oprichting Stichting Vrienden van de Voedselbank Papendrecht

15 februari 2011
Oprichting Stichting Vrienden van de Voedselbank Papendrecht

PAPENDRECHT - Vorige week is de nieuwe Stichting Vrienden van de Voedselbank Papendrecht bij notariële akte opgericht. Een wens van een aantal gedreven Papendrechtse ondernemers is daarmee werkelijkheid geworden.

Begin vorig jaar is het idee ontstaan voor het oprichten van de Stichting, na een bezoekje aan de Voedselbank Papendrecht en een uitgebreide uitleg door de voorzitter van de Voedselbank over hun werkwijze, heeft de gevoelige snaar geraakt. Zeker gezien het feit, dat heel veel mensen genoodzaakt zijn een beroep te doen op de Voedselbank en dat worden er jaarlijks steeds meer.

De cliënten van de Voedselbank zijn: Een alleenstaande moeder met kinderen bijvoorbeeld, die in geldproblemen komt doordat haar man geen alimentatie betaalt; een zelfstandige ondernemer, goed opgeleid, die zijn zaak onderuit ziet gaan en schuldeisers nog tienduizenden euro’s moet betalen; een ontslagen werknemer die te lang op een uitkering moet wachten en z’n spaargeld al heeft opgegeten; een oudere met een AOW-uitkering die de eindjes niet meer aan elkaar kan knopen.

Dit soort mensen komt vaak terecht in de vicieuze armoedecirkel; Te weinig geld, gezondheidsproblemen door eenzijdige en/of slechte voeding, een toenemend sociaal isolement, verleid worden tot het afsluiten van “goedkope” leningen …..  De problemen stapelen zich geleidelijk op, tot ze de mensen om wie het gaat, dreigen te verpletteren.

De voedselbank kan via het uitdelen van voedselpakketten tijdelijk wat druk van de ketel halen. Zo krijgen de voedselbank cliënten de kans actief aan verbetering van hun situatie te werken.

De Stichting Vrienden van de Voedselbank willen de Voedselbank Papendrecht helpen met het realiseren van hun wensen door de noodzakelijke financiële middelen bij elkaar te krijgen.

Het 1e doel van het kersverse bestuur is het aanschaffen van een bestelauto met koelunit, welke broodnodig is om overal vandaan overtollig voedsel op te halen. Zoals bij diverse supermarkten. En zeker in de zomer is het van groot belang dit voedsel koel te kunnen vervoeren.
Inmiddels is er al de helft van de aanschafprijs van deze auto binnengehaald. En omdat de bestuursleden druk op zoek gaan naar collega-ondernemers, die de Voedselbank een warm hart toedragen en hieraan mee willen sponsoren, wordt verwacht de bestelauto al voor deze zomer in gebruik te kunnen nemen.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van de Voedselbank Papendrecht bestaat uit de heren H. Lubbers (Schilders- en glaszettersbedrijf Groen BV), P. Deege (Van Noord Accountants), G.J. Rietveld (Rietveld Bouw) en J. van Heeswijk (Van Heeswijk Assurantiën). 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.