Schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam boekt klinkende overwining

19 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam boekt klinkende overwining

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Het 1e team van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam boekte dinsdag 17 maart een klinkende overwining. In eigen huis werd het 2e team HZP Schiedam met maar liefst 7½-½ verslagen.

Na een uur spelen zag dat er nog helemaal niet zo uit. De enige die echt beter stond was Hans van den Beukel aan het 6e bord. Aan bord 2 had Peter Kuijpers een pionnenvoordeel.

Rond de klok van 10 uur kwam de tekening wel. Hans rondde de partij keurig af, Peter Kuijpers en Kees Brinkman wonnen beiden door een fraaie combinatie.

Kort daarna speelde Jo Pattinama remise. Een half uur later bracht Bert Terlouw de doorbraak. Hij zorgde voor de winnende stand.

Daarna moest er nog lang worden gewacht op de uiteindelijke uitslag. Meinte Smink, Kees van Meerkerk en Koert Timmermans waren nog in echte gevechten verwikkeld. Allen hielden het hoofd koel en haalden het volle punt binnen.

Het team sloot daarmee de competitie in De Rotterdamse Schaakbond prima af. Een 2e plaats in de poule A van de 2e klasse. Net geen kampioen, maar deze plaats geeft mogelijk wel recht op promotie naar de 1e klasse. Theoretisch hangt dit nog af van de uitslagen van poule C, maar realistisch gesproken kan de promotie eigenlijk niet meer mislukken. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.