Drechtstreek verliest twee punten in vierde gelijkspel op rij

16 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek verliest twee punten in vierde gelijkspel op rij

PAPENDRECHT - Groot was de teleurstelling bij de spelersgroep, de staf en de aanhang van Drechtstreek na afloop van de wedstrijd tegen Botlek. Pas in de 3e minuut van de verlenging maakte een doelpunt van Botlek invaller Richard van Raam een eind aan de verwachting dat er eindelijk weer eens een overwinning kon worden bijgeschreven en het vierde gelijkspel op rij was een feit: 2-2.  Het moet worden gezegd dat het wel een bijzonder fraai doelpunt was. Van Raam nam een vrije trap vanaf ongeveer 15 meter buiten het strafschopgebied en knalde de bal in de verre kruising buiten het bereik van doelman Siggy Schutte. Met de ene punt die ook Botlek hiermee binnen haalde, kreeg het eigenlijk meer dan het verdiende want tijdens een groot deel van de wedstrijd was Drechtstreek de bovenliggende partij.

Toch was het Botlek dat de score opende. In de 14e minuut was het John Ackon die een vrije trap op afstand doorkopte en die via de onderkant van de lat doelman Schutte voor het eerst versloeg en de 0-1 aantekende. Drechtstreek liet zich niet van de wijs brengen en bleef aanvallend spelen, ook toen de wegens een serieuze blessure uitgevallen Justin Blaauw was vervangen door Joey Hakkesteeg. De aanvallende impulsen werden alleen maar groter.  In de 34ste minuut was het Peter van de Merwe die over het midden van het veld op snelheid aan zijn  tegenstanders wist te ontsnappen. Hij passeerde doelman Kevin Rijsdijk en schoot de 1-1 binnen. Doordat Botlek behoorlijk onder druk stond was het verdediger Kevin Michilse die met een foute pass terug zijn eigen doelman passeerde en zo de 2-1 ruststand op het bord bracht.

De tweede helft gaf het zelfde beeld als voor de onderbreking. Drechtstreek viel aan en Botlek verdedigde. Een aantal voorzetten over rechts voorgegeven door Peter van de Merwe werd door Joey Hakkesteeg op het nippertje gemist. Hij zag ook zijn keiharde schot vlak voor doel op miraculeuze wijze gered worden door doelman Kevin Rijsdijk die steeds beter in zijn spel kwam. Ook schoten van Geraldo Alken en later Ricardo Heerebrand werden door hem onschadelijk gemaakt. Dankzij doelman Rijsdijk voorkwam Botlek op het nippertje een grotere achterstand. Toen de officiële speeltijd er al enige minuten op zat maakte Jan Abaisa een overtreding achterin en kende de niet altijd even consequent fluitende scheidsrechter Post uit Den Haag een vrije trap toe aan Botlek.

De ingevallen Richard van Raam schoot de bal feilloos en keihard in de kruising en de opluchting bij Botlek was groot. Voor Botlek voelde het aan of ze een punt hadden gewonnen terwijl bij Drechtstreek de teleurstelling overheerste over de twee verliespunten. Een overwinning zou wat lucht hebben gegeven in de matige stand op de ranglijst maar helaas mocht dat niet zo zijn en moest het vierde gelijkspel op rij worden genoteerd.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek weer een thuiswedstrijd. Dan komt DCV naar het Oostpolderpark en zal er opnieuw gestreden worden om de eerste overwinning van 2015. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.