Olympia wint drie wedstrijden in Rayon Turn Toernooi

16 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Olympia wint drie wedstrijden in Rayon Turn Toernooi

PAPENDRECHT - Afgelopen weekend kwamen bijna alle turnsters van Olympia in actie. In het Rayon Turn Toernooi werden drie wedstrijden gewonnen. De instap won van KDO Dordrecht, het jeugd D1 team won van OKK Ridderkerk, net als de senioren B.

Het instapteam liet zien vooruit te zijn gegaan na de vorige wedstrijd. Zo turnde Firenze de overslag op de lange mat, en gingen met name de brugoefeningen beter dan bij de vorige wedstrijd. De eerste 4 plaatsen waren voor turnsters van Olympia: Lily Remans (1e) Firenze van Wijngaarden (2e) Ivana Brugman (3e) en Zoe Schreuders (4e).

Voor het jeugd D1 team was het de eerste poulewedstrijd van het toernooi. ChevellyJoseph turnde vandaag haar eerste wedstrijd en behaalde een welverdiende tweede plaats. Op vloer(11.55) en balk(11.45) had zij de hoogste cijfers van de wedstrijd. Dayjeanny Brandao werd derde dankzij haar nette oefeningen en behaalde op sprong het hoogste cijfer, namelijk 13.10. De vijfde plaats ging naar Thabita van Pel die vandaag haar eerste wedstrijd turnde.

Het team bestaat verder uit:
Fleur Witteveen (6e), Lindsey Koenders (9e), Ashley Mulder (10e) en Loïs de Jong. Op bijgaande foto het D1 team op de evenwichtsbalk: Chevelly, Ashley, Fleur, Tabitha, Ashley en Dayjeanny.

Ook de senioren B turnden tegen OKK Ridderkerk en zij turnden een zeer stabiele wedstrijd die hen de winst opleverde. Een mooie prestatie omdat dit team door blessures Esther v.d. Giessen, Julia van Dam en Danique Hameete moest missen. Beste Papendrechtse turnster was Myrthe Verhagen met een 3e plaats. Zij liet voor het eerst een half in half uit zien op sprong. De overige plaatsen daarna waren ook voor de Papendrechtse meiden: Anna Bakker (4e), Lotte Kuntz (5e) en Lotte van Kooten (6e).

In de landelijke kwartfinale in Waddinxveen van de instap N2 kwamen Anna den Boef en Britt Kok in actie. Zij hadden zich in januari weten te plaatsen tijdens de voorwedstrijd. Anna begon met een foutje op de rekstok, waardoor ze niet zo'n hoog cijfer scoorde. Op vloer herpakte ze zich, en heeft ze met nieuwe onderdelen laten zien dat ze erg vooruit is gegaan op dit onderdeel. Britt turnde een stabiele wedstrijd. Haar balkoefening inclusief de moeilijke radslag ging fantastisch. De einduitslag was helaas niet genoeg om door te stromen naar de halve finale. Britt werd 12e en Anna 18e.turnen,

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.