Drechtstrweek houdt uitwedstrijd in Rotterdam-Zuid op 1-1

09 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Drechtstrweek houdt uitwedstrijd in Rotterdam-Zuid op 1-1

PAPENDRECHT - Ook gelijk tegen Lombardijen. Opnieuw haalde Drechtstreek zaterdag een punt binnen, nu in Rotterdam Zuid tegen Lombardijen. Op een niet al te best veld met uitzicht op De Kuip moest Drechtstreek na een uur lang met 0-1 voor te hebben gestaan toch een tegendoelpunt toestaan aan de fysiek stevige tegenstander.

Vanaf de start ging de ploeg van Lombardijen er stevig tegenaan en al in de eerste minuut van de wedstrijd moest Rick Sieses een hard ingeschoten bal van de doellijn halen om daarmee een vroege achterstand te voorkomen. Na ongeveer tien minuten kwam Drechtstreek op voorsprong via een strafschop van Mischa Groeneveld. Hij was het die mocht aanleggen nadat een harde voorzet van Peter van de Merwe op enkele meters van het doel de hand van een tegenstander raakte.

Na de 0-1 kwam er meer rust in de ploeg van Bill Tukker al was het spel mede door het zeer hobbelige veld niet van een erg hoog niveau. Ook Lombardijen kwam enkele malen gevaarlijk dicht bij het doel van Drechtstreek goalie Marvin Otte die de geblesseerde Siggy Schutte verving. Met enkele fraaie reddingen gaf Otte zijn visitekaartje af. Zo’n vijf minuten voor rust voorkwam hij een tegendoelpunt met een goede redding op een keihard schot van de geel-zwarte Rotterdammers. Zo werd de rust bereikt met een 0-1 stand.

In de tweede helft drong Lombardijen behoorlijk aan en wist het meer druk te zetten op de defensie van Drechtstreek, waar Ralph van der Giessen als linksback uitstekend werk verrichtte. Van der Giessen acteert meestal in het tweede elftal maar hij naam met veel verve de taak over van de geblesseerde Ton Groffen. Ook zonder de geblesseerden Stefan Jonkman, Jan Abaisa, Martijn de Jong en Patrick Kunst hield Drechtstreek de zaak defensief onder controle.

Toch kon Drechstreek niet verhinderen dat Michel van ’t Hof namens Lombardijen van dichtbij de gelijkmaker in kon schieten. Niet lang daarna viel nog wel 1-2 maar Lombardijen grensrechter Sassenburg stak daar een stokje voor en de matig fluitende scheidsrechter Hilgersom volgde zijn buitenspel signaal. Naarmate het einde van de wedstrijd naderde werd het spelpeil er niet fraaier op. Ondanks alle werklust lukte het geen van beide ploegen om nog te scoren waardoor men tevreden moest zijn met de puntendeling.

Komende zaterdag speelt Drechstreek eindelijk weer eens een thuiswedstrijd, de eerste van 2015. Het ontvangt dan Botlek uit Spijkenisse. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.