Mooie resultaten voor turnsters Olympia Papendrecht

09 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Mooie resultaten voor turnsters Olympia Papendrecht

PAPENDRECHT - Afgelopen weekend kwam een aantal turnsters van Olympia Papendrecht weer in actie. Saskia van Os en Vera van Wijk namen in Hellevoetsluis deel aan de plaatsingswedstrijd voor de districtsfinale Zuid-Holland van de KNGU. Zij turnden beiden een keurige wedstrijd in de categorie instap D1. Saskia van Os plaatste zich met haar prima 5e plaats voor de districtsfinale op 20 juni in Amsterdam. Vera van Wijk kwam met een 8e plaats net tekort om te mogen doorstromen.

De senioren A van Olympia, die turnen in combinatie met Vridos Giessenburg, turnden zaterdagochtend al vroeg hun tweede poulewedstrijd tegen KDO Alblasserdam. Tijdens een gezellige en snelle wedstrijd wist het mixteam ook hun tweede wedstrijd te winnen met 212.65 tegen 216.95. Het verschil met de Alblasserdamse turnsters werd vooral gemaakt op het onderdeel sprong. Alle sprongen van Olympia/Vridos kregen ruim boven de 10 punten: 10.50 voor Noa van Dijk en Janine Kuiper tot 11.40 voor Sofie de Weerdt en 11.90 Aranka Tubex.

Ook op vloer was het senior A team iets beter. Alissa de Jong turnde het hoogste punt van de wedstrijd op vloer: 12.20 voor een mooie oefening. Fleur Terlouw kreeg 11.20 voor een hele stabiele balkoefening. In de individuele uitslag eindigde Rossaline Pataca van KDO als 1e met 44.55. Noa van Dijk werd 2e met 43.80. De 3e plek was voor Madeleine Snel van KDO met 43.60. Op de foto het senior A team met van links naar rechts op de achterste rij: Alissa de Jong, Mirthe van Houwelingen, Noa van Dijk en Janine Kuiper. Voorste rij van links naar rechts: Fleur Terlouw, Sofie de Weerdt en Aranka Tubex.

Dit team turnt op 11 april de volgende poulewedstrijd tegen Sparta Dordrecht. Daarna volgen nog wedstrijden tegen WIK Groot Ammers en De Zilvermeeuw uit Sleeuwijk. Pas dan is duidelijk of een plek in de finale van het Rayon Turn Toernooi is behaald.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.