Beslissende ronde in Eon competitie voor de Geul-zwemmers

09 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Beslissende ronde in Eon competitie voor de Geul-zwemmers

PAPENDRECHT - Het was afgelopen zaterdag erop of eronder voor de zwemmers van de Geul. De vierde ronde in de landelijke Eon competitie zou bepalen of de Geul in de C-klasse zou blijven zwemmen. Voorafgaand aan de wedstrijd stond de ploeg “veilig” maar het resultaat van deze wedstrijd zou bepalend worden. De zwemmers hebben, na een peptalk van hun trainster, alles op alles gezet om deze ronde een goede prestatie neer te zetten en na de eerste tellingen lijkt dit gelukt te zijn, sterker nog, de Geul zal nog iets gaan stijgen in de eindstand.

De middag begon met een 4x200 vrij estafette voor heren en het Geulteam met Ben Muller, Max Muller, Tim Muller en Alex Schelvis zette de toon door hier een mooie 2e plaats te pakken.

De jongste meisjes, junioren 1, zwommen 50 vlinder en 100 vrij. Daphne van Tilburg werd 5e op de vlinder en 7e op de vrij, de overige punten kwamen op naam van Shirin Bloemscheer. Bij de jongste jongens was er een mooie zilveren medaille voor Brandon Groeneveld op de 100 vrij, op de 50 vlinder voegde hij hier het brons aan toe. Tino Huurman pakte het brons op de 100 vrij en werd 5e op de vlinder.

Sam IJzerman zwom in de categorie meisjes junioren 3 naar het goud op de 200 vrij, de 100 school leverde haar een zilveren medaille op. Esmée Roodenburg zorgde met een 4e plaats op de 200 vrij en een 6e plaats op de 100 school voor de rest van de punten. Bij de jongens was er op de 200 vrij een 8e plaats voor Jonathan van Loo en Erik Verhagen haalde eenzelfde klassering op de 100 school.

In de categorie meisjes jeugd werd Kirana Hoogenbosch op zowel de 100 school als de 100 rug 6e. Juniorenzwemster Alyssia de Boer werd keurig 10e op de 100 school en Alexia Huurman zwom op de 100 rug de rest van de punten bij elkaar. Aidan van Gool werd bij de jongens 6e op de 100 school en 5e op de 100 rug. Op de 100 school was er een 7e plaats voor Kevin Tittel en Liam van Gool pakte de 6e plaats op de 100 rug.

Diane Vink en Iris van Valen zwommen de punten bij elkaar bij meisjes senioren. In de categorie jongens jeugd zwom Bas van Middelkoop naar het brons op de 100 vrij, Max Muller werd hier 4e en ook op de 200 rug pakte hij de 4e plaats. Yaro Roodenburg werd 7e op de 200 rug.

De dames en heren moesten 4 keer aan de bak. Samantha van Eijk werd zowel op de 200 vlinder als op de 200 wissel 2e, op de 100 rug werd ze 3e. Jeugdzwemster Zoë van Gool pakte een knappe 4e plaats op de 200 vlinder. Naomi van Gool werd 5e op de 100 rug. Bij de heren gingen 3 van de 4 gouden medailles naar de Geul. Alex Schelvis was de snelste op de 200 vlinder en de 200 wissel, Ivan van Omme tikte op de 50 vrij als 1e aan.  Alex Schelvis werd 2e op de 100 rug en de 50 vrij. Op de 200 vlinder was er een mooie bronzen plak voor jeugdzwemmer Ben Muller. Ivan van Omme pakte de 4e plaats op de 100 rug en Jesse de Win werd 4e op de 50 vrij.

Op de 4x50 vrij estafette zwommen Liam van Gool, René Verhagen, Kevin Tittel en Aidan van Gool naar een 4e plaats en ook de 4x100 wissel meisjes werd door Faustine Mussig, Sam IJzerman, Esmée Roodenburg en Alyssia de Boer afgesloten met een 4e plaats.
Het is nu even afwachten tot de definitieve telling van de KNZB er is, pas dan weten we op welke plaats de Geul geëindigd is in de eindstand van de Eon competitie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.