Pricilla Huisman 3e op 200 meter NK Atletiek Junioren

03 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Pricilla Huisman 3e op 200 meter NK Atletiek Junioren

PAPENDRECHT - AV Passaat atlete Pricilla Huisman, onlangs nog als sportvrouw van Papendrecht gekozen, was op het Nederlands Kampioenschap indooratletiek voor Junioren in Apeldoorn uitstekend in vorm. 

Ze liep in de series van de 200 meter de snelste tijd en ging daarmee rechtstreeks naar de finale. In de spannende finale werd zij dankzij een sterke eindsprint 3e van Nederland: een bronzen medaille voor haar in een nieuw PR en een clubrecord van 25.66. Pricilla is ook een prima polsstokhoogspringster. Op dit technisch zeer moeilijke onderdeel behaalde zij met 3,30 meter dezelfde hoogte als de bronzen winnares, maar omdat Pricilla meer pogingen nodig had in de wedstrijd, sloot zij af als 4e.

AV Passaat was met meer junioren van de partij op het NK. Kirsten Kuntz bereikte op zowel de 60 meter als de 400 meter de halve finales. Op laatstgenoemde afstand liep zij met 1.00.96 ook een nieuw PR en clubrecord. Kirsten deed tevens mee aan polsstokhoogspringen en behaalde een hoogte van 3,00 meter, goed voor een 6e plaats. Amber van der Waal deed mee met kogelstoten en eindigde op een 13e plek met een afstand van 9.14 meter. Bij de heren stootte Tijmen van Straten de kogel naar een afstand van 12.40 meter en werd daarmee 12e. Robin Vogel liep op de 60 meter in de halve finale zelfs nog iets sneller dan de serie, maar voor een finaleplaats was 7.35 net niet snel genoeg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.