Vierde wedstrijd in Regiocompetitie voor de Geul levert veel eremetaal op

02 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Vierde wedstrijd in Regiocompetitie voor de Geul levert veel eremetaal op

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Papendrechtse Sportcentrum de vierde ronde in de Regiocompetitie gezwommen. De zwemmers van de Geul leverden een prima prestatie, er kwamen veel PR’s op de klokken en er werden aardig wat medailles gewonnen.

De wedstrijd begon met een 4x50 vrij estafette voor jongens jeugd en het Geulteam met Joran Bakema, Aidan van Gool, Max Muller en Ben Muller pakte hier een mooie 2e plaats.

De dames mochten hun tanden zetten in de 400 vrij en Pauline Tieleman zwom in een prima opgebouwde race naar het goud. Samantha van Eijk zorgde voor de overige wedstrijdpunten. Op de 50 rug veroverde Samantha het brons. Bij de heren zwom Alex Schelvis op de 400 vrij onbedreigd naar het goud, de overige punten kwamen op naam van jeugdzwemmer Ben Muller. Op de 50 rug was Ivan van Omme alle concurrenten te snel af, het zilver ging naar Alex Schelvis en Jesse de Win miste net het brons en werd 4e.

Ook de 100 school was een prooi voor Ivan van Omme, Jesse de Win werd hier 5e. In de categorie meisjes senioren zwom Iris van Valen naar plek 4 op de 50 school, op de 100 vlinder was er een mooie 3e plaats voor Zoë van Gool. Bij de jongens zwom Max Muller zowel op de 100 vrij als op de 50 school naar een 5e plaats. Op de 100 vlinder tikte Ben Muller als 4e aan. Joran Bakema pakte een 6e plaats op de 100 vrij en Ben Muller werd 6e op de 50 school.
Juniorenzwemster Sam IJzerman zwom naar het zilver op de 200 vrij bij meisjes jeugd, de overige punten kwamen op naam van Kirana Hoogenbosch. Op de 50 school werd Kirana 7e en Zoë van Gool tikte als 8e aan.

Aidan van Gool zwom bij de jongens naar een prachtige 1e plaats op de 200 vrij, Kevin Tittel zorgde voor de rest van de punten. Op de 50 school was er een 4e plaats voor Daan Wesdorp en een 5e plaats voor Aidan van Gool.

Sam IJzerman deed in haar eigen leeftijdscategorie, meisjes junioren 3, goede zaken door zowel de 100 rug als de 50 vrij winnend af te sluiten. Op beide nummers kwamen de overige wedstrijdpunten van Alyssia de Boer. Bij de jongens junioren 2 zwom miniorenzwemmer Brandon Groeneveld knap naar een 4e plaats op de 100 rug, Jonathan van Loo werd hier 7e.

De jongste meisjes, junioren 1, zwommen 50 vlinder en 100 rug, Salomé van Loo, Daphne van Tilburg, Isis Mannee en Shirin Bloemscheer klaarden deze klus. Bij de jongens pakte Brandon Groeneveld op zijn tweede 100 rug van de middag het brons, op de 50 vlinder werd hij 7e. De overige punten werden door Tino Huurman bij elkaar gezwommen.

De afsluitende estafettes verliepen succesvol voor de Geul. Op de 4x50 vrij dames zwommen Samantha van Eijk, Naomi van Gool, Pauline Tieleman en Sam IJzerman naar een 3e plaats.

Het herenteam met Ivan van Omme, Jesse de Win, Alex Schelvis en Tim Muller zorgde voor een mooi slot van de middag door de 4x50 wissel winnend af te sluiten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.