PKC blijft domineren in eigen huis: ook LDODK heeft niets in te brengen

02 maart 2015 door Hennie van der Zouw
PKC blijft domineren in eigen huis: ook LDODK heeft niets in te brengen

PAPENDRECHT - In Gorredijk hadden de Friezen de Papendrechters nog weten te verassen door met 23-17 te winnen en de groen-witten met een katergevoel een lange terugreis te bezorgen. LDODK was naar Papendrecht afgereisd in de hoop nogmaals te kunnen stunten tegen de koploper. Maar PKC in eigen hal verslaan... dat is dit seizoen nog niemand gelukt en dus gebeurde dat ook deze middag niet. Ben Crum en Edward Jonkman hadden de ploeg gewaarschuwd om niet te slap te beginnen. "Direct erop en erover" was het devies. En zo gebeurde het dus ook.

PKC/SWKGroep startte ijzersterk met Mady Tims en Johannis Schot weer terug in de ploeg na kort blessure leed. Vier pogingen en vier doelpunten lieten de Friezen weten, dat er deze middag niets te halen zou zijn in Papendrecht. Twee strafworpen lieten LDODK nog even aansluiten, maar na 3-3 waren de Papendrechters ineens supersnel weg: 7-3.

Jammer voor de wedstrijd was vervolgens het uitvallen van Erwin Zwart met naar het zich liet aanzien een rechter schouderblessure, waardoor er een stuk van de Friese schotkracht weg viel. Toch bleef LDODK nog lang redelijk aanhaken, maar dichterbij dan een verschil van twee kwam het niet, ondanks dat de scherpte er aan PKC-zijde richting het einde van de 1e helft ineens af was. Het werd meer en meer experimenteren en uit proberen...enigszins tot ongerustheid van Ben Crum. Een ruststand van 15-10 is nog geen gelopen koers.

LDODK had dan ook nog hoop bij aanvang van de tweede helft, zeker toen Femke Faber direcht scoorde. Maar de Papendrechters begonnen net als in de eerste helft met scherp te schieten: Vier treffers op rij zorgden voor de 19-11 en het langzaam verdwijnen van de hoop aan Friese zijde. De wedstrijd was wel gespeeld op dat moment en langzaam werd het gaspedaal weer losgelaten. Maar LDODK kon daar niet van profiteren, sterker zij zagen het verschil langzaam oplopen naar tien bij 25-15.

Volgende doelstelliing volgens de P-side: weer de dertig halen en dat lukte vijf minuten voor tijd via Johannis, die de 30-19 vanaf de stip kon laten aantekenen. De slotfase was niet boeiend... langzaam ebde de wedstrijd richting het einde met als slotscore 33-21.

Twee keer tien minuten vol gas bleken voldoende deze middag om de wedstrijd te beslissen. Voor de rest was het een soort van kat en muis spelletje. PKC is dit seizoen nog ongeslagen in eigen huis; alleen Fortuna kan daar nog verandering in aanbrengen in de reguliere competitie.

Ook de reserves van PKC/SWKGroep 2 wonnen deze middag van LDODK/AH Gorredijk 2: 22-20.

Volgende week is er de uitwedstrijd bij Dalto.... SV Kabaal wil graag een supportersbus laten rijden naar Driebergen. Aanmelden kan via de Kabaal website, (http://svkabaal.nl/bus/ ) maar doe dit snel om de bus tijdig te kunnen bestellen.

De spanning was vooral op de andere velden te vinden, waar gestreden werd tot op het scherpst van de snede voor een playoff plaats.

Nee, niet in Sassenheim, want daar won TOP makkelijk van Dalto: 38-25
DVO wist in eigen huis Fortuna van zich af te houden na een lang spannend scoreverloop. De slotfase was echter voor DVO: 28-22. Gaat Jos dan toch afscheid nemen in Ahoy?

Ook Koog Zaandijk en Blauw Wit vochten een titanengevecht uit... Blauw Wit had steeds het voortouw en stootte in de eindfase door: 23-29. Grijpt Koog Zaandijk mis dit seizoen?

KVS speelde in Maarsen tegen rechtstreekse degradatie en slaagde daar vooralsnog in: een overwinning op OVVO: 24-25 en daarmee zijn "de Vissen" met nog drie speelrondes te gaan nog niet gedegradeerd. Zij zijn nog steeds niet definitief gevangen. Komt er nog een wonder uit Scheveningen, een heerlijk lekkerbekkie dat uit de mazen van het net weet te ontsnappen?

Tekst: Ton de Vries.
Foto: Leo van Andel.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.