Bij Bosshardt viert op woensdag 27 mei vijfjarig jubileum

27 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Bij Bosshardt viert op woensdag 27 mei vijfjarig jubileum

PAPENDRECHT - Ver voor haar overlijden had Majoor Bosshardt van het Leger des Heils een grote wens; een laagdrempelig buurtsteunpunt realiseren voor mensen uit allerlei soorten wijken, met allerlei soorten achtergronden. Om binnen te lopen voor een kopje koffie, een praatje, elkaar te ontmoeten en mee te doen in de eigen wijk.

Inmiddels is het plan geen concept meer en zijn er tientallen voor dit soort buurtcentra gerealiseerd. De naam geeft eer aan de Majoor,  in ‘Bij Bosshardt’ kun je zijn wie je bent.

Op 11 mei 2010 is in Papendrecht een Bij Bosshardt geopend, onder grote belangstelling van de buurt. Inmiddels maakt het team zich op voor het vijfjarig bestaan van het buurtcentrum. Op woensdag 27 mei wordt dit grootst gevierd met een jubileumfair, tussen 12.30 en 16.30 uur. Aan iedereen wordt gedacht; er is een rommelmarkt, leuke kinderactiviteiten, een podium met optredens en live muziek, diverse eet- en drinkgelegenheden maar bovenal: er is gelegenheid elkaar te ontmoeten.

De tweedehands kledingswinkel van Bij Bosshardt is open en u kunt een kijkje nemen in het buurtcentrum. Vele buurtbezoekers steken de handen uit de mouwen om zich in te zetten voor ‘hun’ Bij Bosshardt. De middag wordt om 16.00 uur afgesloten met een lawaaioptocht, waarbij de kinderen hun eigen muziekinstrumentje kunnen maken.

Vele lokale initiatieven treden op als sponsor in de aanloop naar de jubileumfair. Op deze manier wordt duidelijk hoe goed de samenwerking binnen Papendrecht is geregeld.

Met de opbrengst van de fair wordt een mooi doel gefinancierd; het geld zal worden ingezet in leuke uitstapjes met de eigen bezoekers en kinderen, en een aantal praktische materialen voor het buurtcentrum zoals nieuwe elektrische apparaten en opbergmateriaal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.