Indrukwekkend Praise900

26 september 2005

PAPENDRECHT - Voor de eerste keer werd er een christelijk evenement in het Vondelpark georganiseerd door 10 Papendrechtse kerken, namelijk Praise900. Het hele Vondelpark inclusief bijvelden werd in gebruik genomen voor dit enorme evenement.

Naar verwachting kwamen er verdeeld over de dag zo'n 6.000 tot 8.000 mensen, wat duidelijk meer was dan de organisatie had verwacht. Er was dan ook een aantrekkelijk programma samengesteld voor jong en oud. Vele bezoekers bleven langer op het terrein dan gepland, mede dankzij het fraaie nazomerweer. Naar schatting waren zo'n 10% van de bezoekers niet kerkelijk meelevend, wat natuurlijk een belangrijke doelgroep was. Ook waren er veel bezoekers buiten Papendrecht.

Burgemeester De Bruin opende het evenement op een bijzondere wijze: eerst werden er door hem, zijn vrouw en de 2 organisatoren een witte duif losgelaten en even later gingen zelfs een paar honderd duiven de lucht in. De burgemeester was enthousiast over het feit dat de Papendrechtse kerken met deze unieke actie Papendrecht duidelijk op de kaart hebben gezet.

Het piekmoment van de dag was het optreden MIC waarbij zo'n 2.500 mensen aanwezig waren. Bijzonder was ook dat het publiek door de goede sfeer actief meesprong en juichte, waarbij zelfs de bodem voelbaar in beweging kwam! De catering was eind van de middag al door voorraad heen en moest in allerijl voorraden aan laten rukken. De artiesten waren onder de indruk van de professionele organisatie. Het publiek en artiesten waren ook erg te spreken over nieuw soort speakersysteem dat werd gebruikt.

Er waren ook zo'n 40 organisaties aanwezig met een eigen stand, en zij waren ook duidelijk enthousiast over de grote belangstelling. Ook voor kinderen en jongeren waren er heel wat activiteiten, zoals een klimmuur, kratten stapelen, voetbalkooi en een survivalbaan. Het was alleen wel "jammer" dat er lange rijen wachtenden waren voor de attracties.

De gesprekstent trok de hele dag door mensen die gebed of gesprek wilden. De organisatoren Praise 900 zijn erg tevreden: "We hebben ons doel dubbel en dwars bereikt. We zijn met elkaar zo'n hecht team geworden dat we elkaar nu al missen. We gaan ons zeker beraden op een mogelijk vervolg, ook omdat veel bezoekers daarom vragen. Er waren voor ons allemaal regelmatig van die kippenvelmomenten. Als je zoveel mensen en organisaties bij elkaar zit, de sfeer, de onderlinge band, het is alvast een voorproefje van de hemel".

Op de website www.praise900.nl zijn er meer foto's te bekijken en kan men een reactie achterlaten in het gastenboek.


De spectaculaire opening door burgemeester De Bruin


Het optreden van Les Chantres op de catwalk


De kinderen hadden een eigen veld, met hier een aantal grappige lachspiegels


Het optreden van Ralph van Manen


Het gezellige terras onder de boompjes.


Het optreden van Dramagroep De Spiegel


Het 'kratten-stapelen' bleek erg populair gezien de lange wachtrijen.


Genieten op de survivalbaan


En het optreden van Yadah


En dan de avond: vele bezoekers voor MIC.

© fotografie: Ron Tiben en Maarten Honkoop

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.