Burgemeester De Bruin start Papendrecht 900 estafette

07 september 2005
Burgemeester De Bruin start Papendrecht 900 estafette

PAPENDRECHT - Op zaterdag 3 september is het zwemseizoen voor De Geul wel op een heel bijzondere manier van start gegaan. Burgemeester De Bruin gaf in zwembad De Hoogt te Papendrecht het startschot voor de Papendrecht 900 Estafette. In het kader van het 900-jarig bestaan van Papendrecht werd door elke estafetteploeg achtereenvolgens 9 keer 100 meter vrije slag, dus totaal 900 meter vrije slag, gezwommen. De Bruin toonde zich zeer onder de indruk van het groot aantal kinderen dat op een zaterdagmiddag zo'n groot plezier beleefd aan de zwemsport en ook de souplesse waarmee iedereen door het water gleed; Heel indrukwekkend !

De Geul ging hierbij de strijd aan met zwemvereniging De Schotejil uit Middelharnis en ZOB'66 uit Oud Beijerland. Na een zinderende race was het ZOB'66 die als eerste aantikte met een tijd van 9.30.84. Deze unieke estafette werd voorafgegaan door een Driekamp tussen de drie verenigingen, waarbij zwemmers van alle leeftijden zich met elkaar meetten op verschillende afstanden. De Papendrechters waren onverslaanbaar op de 4x50 m. vrije slag estafette voor meisjes minioren, 100 m. vlinderslag jeugd 2 (Chantal van der Perk) en 50 m. rugslag minioren 6 (Femke van der Linde).

Uiteindelijk reikte burgemeester De Bruin aan het einde van de race de Papendrecht 900 Bokalen uit aan resp. De Geul (3e), De Schotejil (2e) en ZOB'66 (1e). Namens De Geul nam Quirina de Jonge de Papendrecht 900 Bokaal in ontvangst.

Het feit dat De Geul voor deze driekamp de keus heeft laten vallen op bijzonder sterke clubs als ZOB'66 en De Schotejil toont de ambitie van de Papendrechtse club om zich met de sterke clubs te meten. Alle deelnemers kregen aan het eind van de dag een Papendrecht 900 (drink)beker uitgereikt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.