Papendrecht 900 - sport zonder grenzen

28 mei 2005
Papendrecht 900 - sport zonder grenzen

PAPENDRECHT - In het kader van Papendrecht 900 jaar worden er een serie "wedstrijden" georganiseerd waar 8 verenigingen aan mee doen. PKC beet de spits af en vandaag was handbalvereniging DES'72 aan de beurt om een wedstrijd te organiseren. Volleybal vereniging Flits moest op het laatste moment afzeggen. Het wedstrijd element van vandaag was de zogenaamde shoot-outs op het handbaldoel. Het doel werd echter verdedigd door twee zeer ervaren keepers, Dennis Abrahams en Frank Kerkhofs.

Shoot-outs
In de shoot-outs moesten de teams vanaf de middenlijn al stuitert met de bal richting doel lopen om vervolgens te proberen om de keeper te passeren. Dat dit makkelijker lijkt dan dat het is ondervonden de sporters snel. Alle teams schoten, 25 keer, op beide keepers zodat hier geen voor- of nadeel uit kwam. Als winnaar kwam uiteraard het team van DES'72 uit de bus, helaas deden die op hun eigen onderdeel buiten mededinging mee zodat PKC als beste uit de bus kwam.

Promotiewedstrijd
Tussen het officiële gedeelte van Sport zonder Grenzen speelde het eerste team van DES'72 (uitkomend in de eerste divisie) een wedstrijd tegen "oud DES'72" dat uitkwam in de Eredivisie. Een aantal van deze "veteranen" handballen nog steeds en zijn het nog niet verleerd. Hoewel het niet om de winst ging werd er toch om de pot gestreden. De wedstrijd stond onder de DESkundige leiding van de gebroeders van der Graaf. De tijdwaarneming was in handen van het ervaren duo Hoornweg en Sonneveld. Oud DES begon de wedstrijd voortvarend en nam snel een grote voorsprong en het leek een walk-over te worden. In de tweede helft echter schoot de conditie te kort en naderde nieuw DES de veteranen tot op twee punten, ze drongen echter niet verder aan zodat de stand 20-22 werd in het voordeel van Oud -DES.

Ludieke Actie
Als ludieke actie had DES het zogenaamde Pitch Burst. Of wel gewoon op een roos gooien om vervolgens op je tegenstander een waterballon te laten knallen. Een uiterts leuke bezigheid zolang je niet op de stoel, onder de waterballon zit. Gelukkig werkte het weer een beetje mee vandaag.

Uitslag
Nadat de punten voor de shoot-outs en de ludieke actie geteld waren werd het tijd om de stand op te maken. Verrassend werden de tennisclub PTC de winnaar gevolgd door PKC en Eteha. Drie ploegen DES'72, Flush'72 en de scherpschutters van de Vrijheid deelde gezamenlijk de vierde plaats. Flits verdiende toch nog 40 punten ondanks hun afwezigheid. Al met al een geslaagde avond en volgende week zaterdag 4 juni om 14.00 uur organiseert Flush'72 het spel zonder grenzen. Meer informatie en foto’s zijn te vinden op www.des72.com

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.