Schaakclub wint in zinderende wedstrijd met 3 - 5 van Erasmus

23 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Schaakclub wint in zinderende wedstrijd met 3 - 5 van Erasmus

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Maandag 16 februari speelde het 1e team van Schaakclub Papendrecht/Alblasserdam de 6e ronde in de Rotterdamse Schaakbond. Tegenstander was het sterkte Erasmus 2 uit Rotterdam.

Wilde het team nog meedoen voor de hoogste plaats in de 2e klasse A dan diende het in elk geval te winnen.

Tot 22.00 uur leek daar nog geen sprake van te zijn. Het ging overal gelijk op met licht nadeel. Alleen Meinte Smink aan het 1e bord stond duidelijk beter. Kort daarna verzilverde hij het eerste punt.

Daarna bleef het heel spannend welk team er met de overwinning ging slepen. Tot het einde van de speeltijd bleef het gelijk op gaan.

In de tijdnoodfase werd het zinderend spannend. Aan het 4e bord speelde Kees van Meerkerk zich in de laatste 10 seconden van zijn speeltijd naar de overwinning. Vervolgens rondde Peter Kuijpers aan het 2e bord zijn partij in de laatste minuut ook winnend af. Zo keerde Papendrecht/Alblasserdam met een 3-5 overwinning naar huis terug.

De dag erna boekte de concurrent voor de 1e plaats, Krimpen a/d IJssel een ruime zege op Dordrecht. Met nog 1 ronde te gaan lijkt de strijd daarmee beslist in het voordeel van Krimpen a/d IJssel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.