PKC sportploeg van het jaar

19 februari 2015
PKC sportploeg van het jaar

PAPENDRECHT - Op woensdag 18 februari vond in theater De Willem het jaarlijkse Sportgala Papendrecht plaats. Het eerste team van PKC werd verkozen als sportploeg van het jaar, door onder meer het winnen van de Europa Cup in januari 2014.
Daarnaast werd Mady Tims geëerd voor haar imposante korfbalcarrière en haar bijdrage aan het sportlandschap van de Gemeente Papendrecht door middel van de oevreprijs, uitgereikt door burgemeester de Bruin.

Mady Tims: "Op mijn 5e ben ik bij Die Haghe begonnen. Het talent kwam pas op mijn 12e echt naar buiten. Ik kwam toen in de A1 en meteen ook in het districtsteam. Volgens mij ging ik toen ik 17 was naar het tweede, maar werd wel als algemeen reserve behouden voor de A1. In dat jaar werden we landskampioen in Ahoy met de A1. Na een jaar in het tweede kwam ik op mijn 18e in het eerste en promoveerden we naar de Hoofdklasse."
"Toen ik 20 of 21 was, maakte ik de overstap naar PKC. Meteen in mijn eerste jaar in Papendrecht werden we Nederlands kampioen. Uiteindelijk werd ik met PKC 4 keer Nederlands kampioen in de zaal, 2 keer Nederlands kampioen op het veld - dit weet ik niet helemaal zeker - en wonnen we 3 keer de Europa Cup."

"Ik werd op mijn 16e geselecteerd voor het Nederlands Juniorenteam. Toen ik 18 was kwam ik bij Jong Oranje en een jaar later bij het Nederlands Seniorenteam. Van mijn carrière als international heb ik dik 3 jaar geleden afscheid genomen, tijdens het WK in China. In totaal werd ik 3 keer wereldkampioen, 3 keer Europees kampioen en won ik 1 keer de World Games."

"Naast al die mooie prijzen die ik samen met een team heb gewonnen, heb ik ook nog een aantal persoonlijke prijzen en leuke extra's. Ik ben ooit debutante van het jaar geworden, werd 3 keer de beste korfbalster, 3 keer de beste speelster van de Challenge en 2 keer de beste speelster van de zaalfinale. Ook was ik de meest scorende dame op een Europa Cup en nog een leuke: de meeste doelpunten in een wedstrijd van de dames ten opzichte van het aantal scores. Ik geloof dat ik er ooit 12 van 18 maakte, tegen Die Haghe."

Verdere uitslagen:
- Sportman van het jaar 2014: Roy Hoornweg
- Sportvrouw van het jaar 2014: Pricilla Huisman
- Sporttalent 2014: Bridget Janssen
- Sporttalentploeg 2014: Top 1 Meisjes

Foto: Leo van Andel
Tekst: Ton de Vries

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.