Discussiebijeenkomst met de politiek in het nieuwe Sportcentrum

18 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Discussiebijeenkomst met de politiek in het nieuwe Sportcentrum

PAPENDRECHT - De gemeenteraad organiseert 10 maart a.s. de jaarlijkse ontmoetingsavond met de politiek in het Sportcentrum Papendrecht aan de Burgemeester Keijzerweg te Papendrecht. Discussieleider van deze avond is de bekende presentatrice en columniste Jacobine Geel. De discussie vindt plaats op interactieve wijze met onder meer tweets.  

De gemeenteraad houdt dit jaar de jaarlijkse ontmoeting tussen politici en inwoners in het nieuwe Sportcentrum aan de Burgemeester Keijzerweg 110.
Aan de hand van o.a. een presentatie met thema’s, kunnen inwoners reageren richting de aanwezige raadsfracties. Een van de vragen kan zijn of deze lokale politici de verkiezingsbeloftes tijdens de gemeenteraadsverkiezing van 2014 waar hebben gemaakt of nog waar gaan maken. Daarnaast wordt aan de bezoekers gevraagd om actief bij te dragen aan de discussie door bij binnenkomst thema’s en/of onderwerpen op een flip-over te schrijven.

Gedurende de pauze kunnen de aanwezigen met behulp van stickers aangeven welk onderwerp zij besproken willen hebben en na de pauze komen de meest gekozen onderwerpen/thema’s aan bod. Bovendien kan men twitteren en deze tweets zijn te zien op een scherm. Ook deze tweets dragen bij aan de discussie.
 
De bijeenkomst start om 19.30 uur en burgemeester C.J.M. de Bruin opent deze avond. Vervolgens legt mevrouw Geel diverse kwesties voor aan de raadsfracties en zal trachten duidelijkheid te laten verschaffen over verscheidene onderwerpen. Onderwerpen die niet alleen door de raadsfracties zijn aangedragen maar dus ook door de bezoekers.

Jacobine Geel is tv-presentatrice, columniste en theologe. Jacobine werkt voor de IKON, NCRV en af en toe voor NPO en is presentator van het NCRV-programma Schepper & Co. Ze is voorzitter van het bestuur van GGZ Nederland en ook lid van het Comité van aanbeveling van de Nederlandse sectie van Kairos Palestina. Sinds het voorjaar van 2014 is Jacobine voorzitter van de Nederlandse tak van Oikocredit, een organisatie die zich, vanuit een oecumenische achtergrond, richt op het verlenen van microkredieten aan ondernemers in landen waarin kleine ondernemers plaatselijk afhankelijk zijn van leningen tegen woekerrente.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.