Jacobine Geel presenteert geslaagde ontmoetingsvond met de politiek

13 maart 2013
Jacobine Geel presenteert geslaagde ontmoetingsvond met de politiek

PAPENDRECHT - De leden van de gemeenteraad organiseerden ook dit jaar in de raadzaal van het gemeentehuis weer een ontmoetingsavond met de politiek; een interactieve bijeenkomst tussen inwoners en lokale politici.

Er kon op deze avond over allerlei onderwerpen gesproken worden Via groene stickertjes op grote borden hadden de aanwezige Papendrechters aangegeven waar ze het over wilden hebben. De onderwerpen varieerden van: het parkeerbeleid, toekomstige bezuinigingen, de kinderboerderij, het sportcentrum, vrijetijdsbesteding, bereikbaarheid, windmolens in de regio, Slobbengors, openbare orde en veiligheid, arbeidsmarkt/sociale zekerheid, tot leefklimaat en woningmarkt.

Voor de pauze werden enkele grote onderwerpen aan de orde gesteld, en na de pauze kwamen er nog een aantal kleinere langs. Via een groot twitterbord aan de wand, konden aanwezigen ook hun mening laten weten.

Jacobine Geel, voor deze avond in stemmig zwart gekleed, kreeg na een kort openingswoord van de Burgemeester het woord.

Het eerste onderwerp wat aangesneden werd was het plaatselijke parkeerbeleid. Nadat enkele bewoners hierover hun grieven hadden verkondigd, kreeg de politiek het woord. Betaald parkeren voor de bewoners van Papendrecht bleek een heikel punt. René van Engelen van GroenLinks pleit voor meer en beter overleg tussen de plaatselijke geledingen. En een bewoner geeft een heel positief geluid naast alle kritische opmerkingen: “Laten we trots zijn op onze voorzieningen”.

Als tweede onderwerp werd de kinderboerderij de Papenhoeve op de korrel genomen. De politiek was unaniem in haar mening”: “De kinderboerderij blijft”. Ook was iedereen eensgezind over de procedure, deze was niet netjes geweest: “Laten we proberen om nieuwsitems achteraf te plaatsen, en niet voordat de beschreven gebeurtenissen plaatsgehad hebben, dat voorkomt allerlei onbedoelde emoties”. Bedoeld werd de negatieve berichtgeving over de persconferentie in een groot dagblad van vrijdagochtend 8 maart.

Inhoudelijk werd er ook nog even doorgepraat. René van Engelen merkte nog op: “Laten we de verzorgers van de dieren nu niet wegbezuinigen, en vervangen door vrijwilligers. Die stappen op, Laten we zorgen voor een efficiëntere bedrijfsvoering”.

Andre Stremler van het PAB stelde: “Het voortbestaan van de kinderboerderij is primair, het grote verhaal is dus de bezuiniging, maar vrijwilligers moeten gekoesterd worden, en niet zo behandeld worden als de afgelopen dagen”.

René van Engelen: “Teveel commotie, en geen continuïteit. Laten we proberen er met zijn allen uit te komen”. Mijnheer de Wit merkte nog op: “Bezuinigen kan anders, dat hoeft niet in de personele kosten”. Ook wethouder Koppenol mengde zich in de discussie: “We moeten vooruit kijken. De kinderboerderij moet weer 40 jaar mee kunnen”.

Hierna stapte gespreksleider Jacobine Geel over naar het volgende onderwerp. De ontwikkeling, of het stilliggen van de ontwikkeling van het centrum. Dit bleek ook bij veel Papendrechters toch wel een heikel punt. Wethouder van Financiën Richard Korteland merkte in dit kader op dat de economische recessie tegen zat, maar dat de verdere inrichting van het centrum eraan zat te komen.

Een bezorgde Papendrechtse miste een aantal prachtige bloembakken. De wethouder had ze niet in zijn tuin staan.

Werkvoorziening houdt de bevolking van Papendrecht ook bezig, vooral nu de werkloosheid in onze regio behoorlijk aan het stijgen is. Maar stelde de PvdA: “Jeugd, blijf studeren, over een paar jaar zijn er veel mensen nodig. Werkgelegenheid bij Fokker is gewaarborgd, bedrijfsschool komt hierheen, en ook het hoofdkantoor verhuisd naar Papendrecht”.

Na een meer dan geslaagde avond kunnen we stellen dat we in deze crisistijd nog niet mogen mopperen als parkeerproblemen, de kinderboerderij en de inrichting van het centrum de grootste problemen van Papendrecht en zijn inwoners zijn…………  aldus een relativerende bewoner tijdens de discussie.

Tekst en foto: Hennie van der Zouw.
 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.