Geslaagde ontmoeting met de politiek

21 maart 2007

PAPENDRECHT - Op 20 maart 2007 organiseerden de gezamenlijke politieke partijen van Papendrecht een discussie-avond in Hotel Mercure. Eigenlijk was dit de voortzetting van het debat dat kort voor de verkiezingen van 7 maart 2006 werd gevoerd. Een veelgehoorde opmerking van inwoners van Papendrecht is immers dat je politici alleen ziet als er verkiezingen aankomen. Destijds is daarom besloten om in ieder geval jaarlijks in de vorm van een discussieavond publiekelijk verantwoording af te leggen over het gevoerde beleid.

Over de opkomst was niet te klagen, al waren er nog voldoende stoelen over en waren de jongeren van Papendrecht slechts spaarzaam vertegenwoordigd (maar de twee jongeren die er waren, hebben hun zegje wel gedaan). Onder leiding van Wouke van Scherrenburg (bekend van NOS Den Haag Vandaag) werden de dame en heren politici stevig aan de tand gevoeld.

De thema’s/stellingen waren o.a.:
- Hoe staat het met de communicatie tussen politiek en burgers?
- Hoe moet Papendrecht er over 15 jaar uit zien?
- Is Papendrecht (te) rommelig en hoe lossen we dat op?
- Papendrecht is saai; er moet meer gebeuren voor de jeugd.

Ook de wethouders bleven daarbij niet buiten schot. Wouke van Scherrenburg probeerde hen geregeld uit hun tent te lokken en harde toezeggingen te ontlokken (wat overigens maar ten dele lukte).

Waar het ging om communicatie tussen burger en politiek, was er één inwoner van Papendrecht die alle websites van de lokale politieke partijen had vergeleken. Deze websites werden door hem genadeloos geanalyseerd en de website van de ChristenUnie Papendrecht samen kon met die van het PAB als enige de test doorstaan. De rest was onvoldoende, althans niet actueel en aantrekkelijk (genoeg).

In zijn slotwoord zegde de burgemeester toe dat volgend jaar weer zo’n soort avond wordt georganiseerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.