Drie geslaagde assistent-trainers bij Olympia

16 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Drie geslaagde assistent-trainers bij Olympia

PAPENDRECHT - Zaterdagmiddag 14 februari legden Alissa de Jong, Myrthe Verhagen en Daphne Jongeneel met succes hun examen af voor het diploma assistent-trainer van de KNGU. Zij kunnen na hun opleiding van ruim een half jaar als hulpleiding in de gymnastiek- en turnlessen van Olympia Papendrecht aan de slag. De verening is trots op deze meiden die delen van trainingen moesten voorbereiden en deze ook tijdens de lesuren lieten zien. Op de foto de drie geslaagden: Alissa, Daphne en Myrthe.

Dan werden er ook nog wedstrijden geturnd in het Rayon Turn Toernooi. De zaterdagochtend begon al vroeg voor het instapteam van Olympia. Zij turnden tegen GVM Meerkerk en met succes, want deze tweede poulewedstrijd wisten de jonge turnsters te winnen met 253,10 tegen 236,90. Op de evenwichtsbalk gingen de koprollen dit keer helemaal goed, daar was dan ook hard op getraind. In de individuele uitslag eindigde de Papendrechtse turnsters Lily Remans als 1e, Firenze van Wijngaarden als 2e en Zoe Schreuders als 3e .  

Aansluitend startten de senioren B (keuze oefenstof) hun turnseizoen in het Rayon Turn Toernooi met de eerste poulewedstrijd tegen OKK Gorinchem. Zij wonnen met ruim 8 punten verschil.  Het grootste verschil met OKK zat in de winst op sprong. Waar de Papendrechtse turnsters allemaal een goede overslag met plank lieten zien, sprongen de tegenstanders met trampoline en dat kost een punt per sprong. Op brug werd erg netjes geturnd met hoge salto's als afsprong en cijfers ruim boven de 10 punten. Lotte Kuntz scoorde het hoogste cijfer van de wedstrijd met 11,20 op balk voor een super stabiele oefening. Zij werd 2e in het eindklassement. De 1e plek was voor Lisanne Piers van OKK Gorinchem en Lotte van Kooten van Olympia werd in haar eerste senior-wedstrijd 3e. De volgende wedstrijd van deze turnsters is op 14 maart.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.