Puntendeling tussen Spirit en Drechtstreek in Ouderkerk aan de IJssel

09 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Puntendeling tussen Spirit en Drechtstreek in Ouderkerk aan de IJssel

PAPENDRECHT - Opnieuw was er zaterdag een zeer beperkt voetbalprogramma in de regio. In de 2e klasse West werden slechts twee wedstrijden gespeeld, waaronder Spirit-Drechtstreek in Ouderkerk aan de IJssel. In het eerste deel van de wedstrijd had Drechtstreek het betere van het spel. Er werd veel druk gezet op de Spirit verdediging waar men de handen vol had aan een groot aantal Drechtstreek aanvallen. Alleen dankzij het zeer goede ingrijpen van doelman Bastiaan Haasnoot wist Spirit doelpunten te voorkomen.

Tal van goed opgezette en snelle Drechtstreek aanvallen werden door Haasnoot onschadelijk gemaakt, in veel gevallen doordat hij goed anticiperend uitkwam. Toch viel in de 26e minuut de eerste goal. Het was René Groen die koppend de 0-1 in zijn eigen doel deponeerde. Spirit legde zich uiteraard niet bij de achterstand neer en probeerde uit alle macht een tegentreffer af te dwingen. Kansen op de gelijkmaker waren er zeker maar het was Jorn van Drimmelen die bijna de 0-2 in kon schieten.

In de tweede helft was Drechtstreek een tijdlang geen schijn van de ploeg uit de eerste helft. De druk van Spirit zijde werd behoorlijk opgevoerd en het wachten was op de gelijkmaker. Die kwam ook, na negen minuten, via een afstandsschot van dezelfde René Groen. Groen verraste de verdediging en doelman Siggy Schutte met een harde knal. Nog geen twee minuten later was het Mark van Dam die de achterstand van Spirit wist om te zetten in een voorspong.

Hij werkte zich door de Drechtstreek defensie heen en bracht de 2-1 op het bord. Tijdens het laatste half uur van de wedstrijd werd het er allemaal niet fraaier op. De Spirit spelers lieten geen kans onbenut om het spel te vertragen door blessures voor te wenden en bij elke vrije trap ruimschoots de tijd te nemen. Het leek er op dat ze dachten de wedstrijd zo uit te kunnen spelen. Drechtstreek bleef echter knokken voor wat het waard was en het kwam enkele malen gevaarlijk voor het doel.

Zo miste Ricardo Heerebrand maar net het doel en werd een fraaie voorzet van Joey Hakkesteeg onschadelijk gemaakt. Een kopbal van Mark Kunst werd van de doellijn gehaald door een verdediger van Spirit. In die fase van de wedstrijd kwam Spirit nog zelden voor het doel van Siggy Schutte. In de 89ste minuut moest Spirit doelman Haasnoot zijn meerdere erkennen in Mark Kunst. Die ontfutselde de bal aan zijn tegenstander en krulde de bal met een fraaie lob over de ver voor zijn doel staande Haasnoot heen: 2-2.

Door alle vertragingstactieken moest Spirit toen nog zeker acht minuten verder spelen waarin het er alles aan deed om de driepunter binnen te halen. Door doeltreffend optreden bij Drechtstreek achterin bleef de eindstand van 2-2 op het bord staan.

Komende zaterdag heeft Drechstreek geen competitieverplichtingen. Wel worden alle overige wedstrijden gespeeld die op  24 januari waren afgelast. Een week later op 21 februari speelt Drechtstreek thuis tegen Oude Maas uit Poortugaal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.