Goede prestaties Olympia op debuut districtswedstrijden Zuid-Holland

09 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Goede prestaties Olympia op debuut districtswedstrijden Zuid-Holland

PAPENDRECHT - Een aantal turnsters van Olympia Papendrecht nam afgelopen zaterdag voor het eerst deel aan de districtswedstrijden van Zuid-Holland met als doel zich te plaatsen voor de voorronden van het Nederlands Kampioenschap. Vier turnsters in de categorie pupil 1 en 2 en jeugd 1, alle verplichte oefenstof, hebben dit geprobeerd.

Rosanne Reedijk heeft laten zien wat zij in huis heeft met als hoogtepunt een hele nette brugoefening (10.13) en sprong (11.45).  Esté Kamsteeg lag na 3 mooi uitgevoerde oefeningen op koers voor een plekje in de volgende ronde. Helaas genoeg kwam ze pijnlijk ten val bij het inturnen op de balk, waardoor ze niet meer op haar best kon presteren tijdens de wedstrijd.

Uiteindelijk eindigde ze als 26e, wat niet genoeg was om door te stromen. In de middagronde kwamen ook twee Papendrechtse turnsters in actie. Demi van Tol haalde haar hoogste cijfer op sprong, goed voor een 12.12. Hélène Borsje heeft met een aantal bonussen in haar oefeningen goede oefeningen laten zien, met als beste prestatie een 10e plaats op de spong voor een overslag halve draai. De trainers zijn erg tevreden over de prestaties.

De komende wedstrijden voor deze turnsters zijn de turncompetitie in het Rayon Dordrecht eind maart en de individuele rayonkampioenschappen eind juni. Op de foto's alle turnsters in spagaat: Rosanne Reedijk en Esté Kamsteeg tijdens de ochtendwedstrijd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.