College in gesprek met de De Rivierendriesprong over vergunningverlening

19 november 2014
College in gesprek met de De Rivierendriesprong over vergunningverlening

PAPENDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders is in gesprek gegaan met het bedrijf De Rivierendriesprong over de vergunningverlening. Doel is te komen tot een vergunning aan het bedrijf onder strikte voorwaarden.

Wethouder Kees Koppenol: ‘Bij de behandeling van de vergunningaanvraag heeft de zorg van de omwonenden steeds centraal gestaan. Wij streven naar een duurzame oplossing, waarbij een duidelijk accent ligt op het minimaliseren van de overlast voor omwonenden.’

Het standpunt van het college is steeds geweest dat het bedrijf kan en mag functioneren als het zich houdt aan wet- en regelgeving. De houding van het college was en is streng maar rechtvaardig. De ervaringen met het bedrijf op dat gebied zijn lang niet altijd positief geweest, maar strikte handhaving heeft wel tot maatregelen geleid. En deze lijn wordt doorgetrokken.

Het alternatief om een vergunning te weigeren is geen begaanbare weg gebleken. Het zou een periode van nieuwe onzekerheid en onduidelijkheid betekenen voor de omwonenden. Na een eventuele rechtsgang zal het bedrijf waarschijnlijk alsnog een vergunning moeten krijgen, kan de gemeente onbehoorlijk bestuur en onrechtmatig handelen worden verweten en zal dit naar grote zekerheid tot claims leiden.

De concept-vergunning wordt binnenkort gepubliceerd. Het college gaat vervolgens in gesprek met omwonenden over de vergunningaanvraag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.