Gemeente is van plan omgevingsvergunning voor De Rivierendriesprong te weigeren

31 december 2013
Gemeente is van plan omgevingsvergunning voor De Rivierendriesprong te weigeren

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht is van plan de aanvraag voor een omgevingsvergunning van De Rivierendriesprong BV te weigeren. Het bedrijf aan de Noordhoek heeft de aanvraag ingediend om onder andere buiten te mogen puinbreken.

De gemeente Papendrecht is ondermeer hiertoe gekomen doordat de provincie Zuid-Holland naar aanleiding van een advies van het Landelijk Bureau Bibob (LBB) een negatieve ontwerp-verklaring heeft afgegeven. De gemeente is verplicht deze verklaring over te nemen. Het LBB heeft op verzoek van de provincie onderzoek gedaan naar het bedrijf naar aanleiding van de vergunningaanvraag.

De aanvraag van De Rivierendriesprong BV betrof naast het puinbreken ook de bouw van een betoncentrale, twee betonnen keerwanden en het verzoek om ontheffing van het bestemmingsplan voor wat betreft de bouwhoogte van de betoncentrale. Het voornemen van de gemeente om de
vergunning te weigeren betreft de volledige omgevingsvergunning.

Vanaf 31 december 2013 ligt het ontwerp-besluit gedurende zes weken ter inzage. Tegen het ontwerp-besluit kan het bedrijf nog zienswijzen indienen die worden meegenomen in de uiteindelijke beslissing. Op 30 juli 2013 stelde de rechter al vast dat het bedrijf illegaal in de buitenlucht puin breekt en daar onmiddellijk mee moest stoppen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.