Ruud Lammers Nr.3 op lijst voor Nederland Lokaal bij Verkiezingen Provinciale Staten

04 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Ruud Lammers Nr.3 op lijst voor Nederland Lokaal bij Verkiezingen Provinciale Staten

DRECHTSTEDEN - Voormalig minister Hilbrand Nawijn is bij de komende Statenverkiezingen de lijsttrekker voor Nederland Lokaal in Zuid-Holland.  Hij werd hiervoor unaniem benoemd tijdens een vergadering van de partij in Rijswijk.

De Zoetermeerder was voorheen directeur van de IND, advocaat, minister van Vreemdelingen Zaken en Integratie, Tweede Kamerlid, ondernemer en is nu fractievoorzitter van de lokale partij LHN in Zoetermeer. Zijn fractie is groter dan de VVD. Tevens levert de LHN een wethouder in het College.

Belangen.
,,Het is belangrijk is dat de gemeenten worden vertegenwoordigd in de Provinciale Staten,’’ aldus Hilbrand Nawijn. ,, Vaak wordt er op geen enkel wijze met de gemeenten rekening gehouden. Bovendien worden de belangen van burgers in het geheel niet vertegenwoordigd bij de Provincie. De gevestigde partijen zijn teveel gebonden aan het landelijk beleid van hun eigen partijen.’’

Bevoegdheden
,,Gemeenten moeten meer bevoegdheden krijgen om hun eigen inwoners te kunnen bedienen,’’ vervolgt Hilbrand Nawijn. ,,Ook op democratisch gebied ontbreekt er het een en ander aan het huidige systeem. De Eerste Kamer, die getrapt wordt gekozen door de Provinciale Staten, lijkt nu een verlengstuk voor de Tweede Kamer. Dat is ongezond en in strijd met de Grondwet. Het wordt tijd dat de stem van de burger wordt gehoord op Provinciaal niveau. Nederland Lokaal wil daarvoor opkomen. Deze partij is ook tegen belastingverhoging in de provincie.’’

Hieronder de eerste 20 kandidaten op de lijst van Nederland Lokaal bij de komende Provinciale Statenverkiezingen.

Drechtsteden
Ruud Lammers, van Onafhankelijk Papendrecht schrijft in een persbericht onder andere het volgende over deze aanstaande verkiezingen: "Ongeveer 150 lokale partijen over heel Nederland hebben hun krachten gebundeld.

Zij gaan meedoen met de Provinciale Staten verkiezingen op 18 maart. In Zuid-Holland zijn de lokale partijen gegroepeerd onder de noemer van 'Nederland Lokaal'. In andere provincies onder andere noemers,

Onafhankelijk Papendrecht doet daaraan mee. Reeds enige jaren is de oprichter van Onafhankelijk Papendrecht, Ruud Lammers, in gesprek met de mensen achter de Denktank Nederland Lokaal.

En die gesprekken gaan over de vraag hoe de lokale politiek zich een steviger machtsbasis kan verschaffen op provinciaal niveau.

Windturbines, milieubeleid, de zorg, zaken waar Onafhankelijk Papendrecht zich sterk voor maakt, worden vaak bepaald op provinciaal niveau, in de Provinciale Staten. Het is daarom goed dat er nu een krachtenbundeling is gekomen van lokale partijen in Zuid-Holland met de bedoeling om een aantal zetels bij de verkiezingen van 18 maart aanstaande in de wacht te slepen.

Als dat lukt kunnen er bijvoorbeeld ook vragen over deze belangrijke onderwerpen in de Staten worden gesteld." Aldus Ruud Lammers.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.