Ontmoet de lokale cultuur van Papendrecht

04 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Ontmoet de lokale cultuur van Papendrecht

PAPENDRECHT - Zondag 1 maart van 14.00 tot 17.00 uur presenteert de Stichting Culturele Raad Papendrecht (CRP) drie van haar secties in Hotel Apollo Papendrecht. Het doel van het evenement is om bezoekers geïnspireerd te laten raken door de getoonde kunstuitingen. Wethouder Joke Reuwer- Verheij en CRP- voorzitter Guus Klein Hofmeijer openen de middag. Toegang is gratis.

Het programma
De drie secties van Stichting Culturele Raad Papendrecht die zich op 1 maart presenteren zijn: Muziek, Amateurkunst en Letteren. De sectie Muziek verzorgt een pianoconcert van Linsey Monsaret en harpspel van Rosanne de Boer. Op invitatie van de sectie Amateurkunst exposeren meer dan twintig amateurkunstenaars hun schilderijen en beelden. Een vakjury en een publieksjury zullen de geëxposeerde werken beoordelen en de prijzen bepalen. De sectie Letteren presenteert zich met enkele activiteiten die in het recente verleden veel belangstelling trokken.

Door Bert Lock wordt een klein Papendrechts dictee voorgelezen waarbij de winnaar van de laatste sessie, Bianca Nederlof, de aanwezigen uitdaagt tot een taalmatch. Uiteraard ontvangt de best scorende taalminnaar een prijs. Dichter Hans Verzijl draagt enkele van zijn gebundelde verzen voor. Lokale schrijvers als Marja Meijers, Jeanine Zwalve en Marco Knauff presenteren zich met hun pennenvruchten en willen eventueel daarover in gesprek. Wilt u zich als lokale schrijver ook presenteren? Meldt u zich dan aan bij Joke Boer van sectie Letteren: joke.boer@hetnet.nl.

Wat doet Stichting Culturele Raad Papendrecht?
Het doel van de Stichting Culturele Raad Papendrecht (CRP) is het bevorderen en tot verdere ontplooiing brengen van het culturele leven in eigen gemeente. Deze taak vervult zij met veel verve sinds burgemeester Keijzer in 1965 de eerste aanzet daartoe gaf. Plaatselijke instellingen als theater, museum en kunstuitleen kwamen op haar initiatief tot leven. Wel bleek in de loop van de decennia dat niet alle voorzieningen op de gewenste belangstelling van bezoekers konden rekenen. De uitdaging voor de CRP is dan ook met regelmaat de culturele interesse bij de burgerij te peilen en daar op in te spelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.