Teams Olympia Papendrecht gestart in turncompetitie

02 februari 2015 door Hennie van der Zouw
Teams Olympia Papendrecht gestart in turncompetitie

PAPENDRECHT -  Afgelopen weekend is in het Rayon Dordrecht de turncompetitie van start gegaan. Dit zijn de teamwedstrijden voor de hogere niveaus van de KNGU. Olympia doet met drie teams mee aan de turncompetitie: een team in de keuze oefenstof en twee teams in de verplichte oefenstof. Het team van Saskia van Os, Vera van Wijk, Demi van Tol, Phoebe Overhand en Rosanne Reedijk scoorde het beste in deze eerste wedstrijd: zij werden 4e van 14 deelnemende teams. Het team van Anna den Boef, Britt Kok, Helene Borsje en Este Kamsteeg werd 8e. In de turncompetitie mogen per toestel vijf turnsters turnen en de beste drie scores tellen mee voor het teamtotaal.

Vrijdagavond startte het keuzeteam met hun eerste wedstrijd in de turncompetitie. Vorig jaar namen deze turnsters nog deel aan het Rayon Turn Toernooi. Deelname aan de turncompetitie betekende een flinke verzwaring van hun programma: Laura Hensbergen, Kirsten Kuntz en Daphne Jongeneel zijn twee niveaus hoger gaan turnen: senior D. Inge Nederhof en Mayara van Eldik turnen een niveau hoger: junior E. De eerste wedstrijd was het doel om de nieuwe onderdelen te turnen en de oefeningen goed door te komen.

Op het eerste toestel brug mislukte dat voor een deel doordat enkele onderdelen niet werden gehaald. Dit betekende dat een lage score werd meegenomen in het teamtotaal. Op balk, vloer en sprong werd goed gepresteerd. Op balk werden alle nieuwe onderdelen geturnd en gehaald: Kirsten turnde een stut op de balk, Laura en Daphne een arabier en Mayara en Inge lieten een losse rol zien. Uiteindelijk werd het team 8e door stabiel turnen op vloer en sprong. Inge en Mayara eindigde individueel op een keurige 10e en 11e plaats van in totaal dik veertig turnsters. Al met al een prima resultaat voor deze turnsters.
 
Het laatste weekend van maart zijn de volgende wedstrijden in de turncompetitie. De turnsters hopen dan weer een aantal nieuwe onderdelen te kunnen laten zien.

Op de foto van links naar rechts: Inge Nederhof, Laura Hensbergen, Daphne Jongeneel, Kirsten Kuntz en Mayara van Eldik.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.