PKC wint topper van TOP

01 februari 2015
PKC wint topper van TOP

PAPENDRECHT - Op zaterdag 31 januari stond de kraker van het weekend tussen PKC en TOP op het programma, de strijd om de 1e plaats.

PKC begon wat moeizaam en onzorgvuldig aan de wedstrijd... (te geconcentreerd???)... in de eerste aanval direct al een misverstand en daardoor onzorgvuldig balverlies.... om binnen enkele seconden tegen een 0-1 achterstand aan te kijken. Niet echt het gewenste begin. Danny den Dunnen nam de Papendrechters op sleeptouw en schoot van afstand zijn eerste treffer binnen. Er zouden er daarna nog velen volgen. Toch was het TOP dat in de beginfase van deze eerste helft het initiatief behield en met een hoog schotpercentage en twee strafworpen langzaam een voorsprong wist te nemen van twee, drie en uiteindelijk ook vier bij 6-10.

PKC zette er vervolgens een tandje bij, ging verdedigend steeds meer druk geven en met drie mooie treffers op rij werd de aansluiting weer gevonden bij 9-10. De wedstrijd kantelde... 10-10 en 11-10 en voor het eerst was er een voorsprong voor de groen-witten met nog vijf minuten tot de rust. In de slotfase van de eerste helft was er evenwicht tot 15-15. Twee seconden voor de rust maakte Johannis Schot uit een bijna onmogelijke schotpoging, omdraaiend op de achterlijn en omhoog maar die bal, de 16-15, waardoor de Papendrechters met een goed gevoel de kleedkamers konden opzoeken.

Met de 16-16 van Mick Snel kort na het begin van de tweede helft beloofde het een zinderend gevecht te gaan worden. Tot 17-17 ging het gelijk op, maar daarna grepen de PKC'ers de macht: 19-17 werd, na een pauze door een blessure van Lara Boonstoppel, die noodgedwongen moest worden vervangen (het bracht PKC niet van slag), stoomde het door naar 21-17. De druk lag ineens bij de ploeg uit Sassenheim. waar Niebeek met een aantal tactische wissels nog probeerde het tij te keren. PKC gaf echter geen krimp en hield het verschil door goed mee te scoren gewoon op vier, terwijl de tijd begon weg te tikken voor de ploeg uit Sassenheim. Danny den Dunnen en Johannis Schot bleven maar raak schieten en het geloof bij TOP verdween. In de slotfase profiteerde PKC van de druk die op TOP rustte en het verschil werd groter en groter om bij 29-22 maximaal te zijn.
Ben Crum en Edward Jonkman waren er toen wel gerust op en dat gaf ruimte voor een voorzichtige terugkeer in de laatste vijf minuten voor Richard Kunst. Met een prachtig afstandsschot kon hij luid bejubeld worden door de P-side. "He's back !!!" TOP mocht via Jet Hendriks in de slotminuten het verschil nog draaglijk maken: Eindstand 32-26.

Was het echt "TOP"?
Nee, nog niet echt, maar wel echt goed en gedegen.... dat mag de conclusie na deze zaterdagmiddag zijn. Onderling resultaat in ieder geval in het voordeel van PKC... dat is meegenomen.
Verdedigend zat het goed, al werden er wel bewust veel risico's genomen door de enorme verdedigende druk... het resulteerde in liefst 10 strafworpen voor de Sassemheimers tegen 0 voor PKC.

Foto: Leo van Andel
Tekst: Ton de Vries

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.