Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 te Papendrecht

06 maart 2009
Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 te Papendrecht

PAPENDRECHT - Leerlingen van basisschool ’t Kofschip, locatie Zuidkil, gaan Papendrecht vertegenwoordigen tijdens de Regiofinales van het Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 toernooi op 15 april in Rotterdam. Het team van De Zuidkil werd namelijk de winnaar van de lokale voorronde die vrijdag 27 februari op het Papendrechtse Cruyffcourt werd gespeeld.

Een verslag van dat toernooi

De weergoden waren niet goed gezind deze dag; het was druilerig en nat. Ondanks het mindere weer waren de zes ingeschreven teams van vier verschillende scholen uit Papendrecht aanwezig en kon het toernooi om tien uur beginnen.

Het toernooi werd geopend door Papendrechts wethouder André Vogel, van onder meer Sportzaken. In de speech vertelde de wethouder dat het sportieve aspect belangrijk was en meetelde tijdens dit toernooi.
Na een warming-up konden de wedstrijden beginnen.

Zes teams met in totaal 51 deelnemers, jongens en meisjes, streden voor de winst van het lokale toernooi te Papendrecht. De wedstrijden stonden onder leiding van twee jeugdscheidsrechters van VV Papendrecht. Er werd deze dag, enthousiast en sportief gevoetbald door de scholieren. De teams werden ondanks het natte weer, enthousiast aangemoedigd, door hun supporters.

Tijdens de pauzes kregen de deelnemers een (sport)drankje, beschikbaar gesteld door supermarkt MCD, die gevestigd is tegenover het Cruyff Court, en een gezond tussendoortje dat werd gesponsord door groente- en fruitzaak ’t Oogappeltje te Papendrecht.
 
De finale ging tussen ging tussen basisschool ’t Kofschip, locatie Zuidkil en de Prins Florisschool.
Na een leuke en goed opgaande partij bleken de scholieren van ’t Kofschip te sterk voor hun tegenstanders en werden zij de terechte winnaars van Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 Papendrecht.

Er was ook een prijs voor het sportiefste team. Deze Fair Play Award ging naar De Knotwilg 2. De poedelprijs, beschikbaar gesteld door Sport 2000 Papendrecht, is gewonnen door De Knotwilg 1.

Maar eigenlijk waren alle deelnemers aan het toernooi winnaars!

Ook na het toernooi was het nog niet afgelopen. Een bekende Nederlandse straatvoetballer, Soufiane Touzani, verzorgde clinics in free style en groundmoves. Nu kunnen de jongeren thuis en op school trucs met de bal gaan oefenen. Daarnaast werd er ook één tegen één gespeeld en gaf Soufiane Touzani nog een spetterende show weg. Soufiane werd vervolgens “belaagd” met verzoeken om handtekeningen en foto’s.

Een geslaagde dag, deze eerste editie van Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 te Papendrecht! Wij hopen nog meer deelnemende scholen te mogen begroeten bij de volgende editie van Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 te Papendrecht.

De organisatie bedankt van harte de sponsoren van het toernooi, de vrijwilligers van het Rode Kruis Papendrecht, voetbalverenigingen VV Papendrecht en VV Drechtstreek, de Gemeente Papendrecht, Johan Cruyff Foundation en alle deelnemers en supporters!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.