Schaakteam wint ruim van Maassluis

28 januari 2015
Schaakteam wint ruim van Maassluis

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Het eerste schaakteam van Papendrecht/Alblasserdam won op dinsdag 28 januari met overtuiging de vierde wedstrijd in de Rotterdamse Schaakbond.
Maassluis werd met 5½-2½ verslagen. Hierdoor behoudt het team de 2e plaats in de 2e klasse A.

Pas tegen het einde van de wedstrijd tekende de overwinning zich af. Na 2 uur spelen ging het op de meeste borden redelijk gelijk op. Hier en daar leek er op basis van wat pionnen wel een winstkans te liggen, maar deze was nog niet groot.
Toen echter tegen het einde de kruitdampen hier en daar opstegen bleek dat er niemand had verloren. Vijf partijen eindigden in remise en de borden 3 (Kees van Meerkerk), 4 (Peter Kuijpers) en 6 (Koert Timmerman) wonnen.

Een leuk detail was dat Kees van Meerkerk speelde tegen de 86 jarige Corry Vreeken, vijfvoudig dameskampioen van Nederland in de zestigerjaren van de vorige eeuw. Mevrouw Vreeken was het bepaald nog niet verleerd maar door een klein foutje raakte ze uit balans.
De vijfde ronde wordt op 16 februari gespeeld tegen Erasmus te Rotterdam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.