Neptunus-Schiebroek pakt punten van Drechtstreek

26 januari 2015 door Hennie van der Zouw
Neptunus-Schiebroek pakt punten van Drechtstreek

PAPENDRECHT - In de enige wedstrijd de 2e klasse D die zaterdag gespeeld werd, was het Neptunus-Schiebroek dat een driepunter binnen haalde ten koste van Drechtstreek. Waar de onderlinge wedstrijd van 24 september nog eindigde in een 2-2 gelijkspel stond Drechtstreek met lege handen. Vanaf de start liet een strijdbaar Drechtstreek merken dat het met offensieve bedoelingen naar Schiebroek was gekomen.

Het zette flinke druk op de tegenstander en de meeste kansen werden gecreëerd voor het doel van doelman Jelle Visser. In de 39ste minuut was Mark Kunst heel dicht bij de openingstreffer en doelman Visser redde maar net. Ook de hoekschop de hoekschop die hierop volgde werd door Erwin van der Heiden maar net naast geschoten. Enkele minuten later miste Neptunus een goede kans doordat Marciano Beekman de bal over schoot. Toen was het in de 39ste minuut Leroy van Bueren die de 1-0 op het bord bracht na een persoonlijke fout achterin. Dat doelpunt kwam op een vervelend moment en het had eigenlijk niet mogen vallen.

Na rust kwam Drechtstreek even fel terug uit de kleedkamer en het bleef strijden voor de gelijkmaker. De ‘invliegende’ Ton Groffen was hier heel dicht bij maar hij kon de fraaie voorzet van Rick Sieses net niet onder controle krijgen. De gelijkmaker leek opnieuw dichtbij maar ook Neptunus bleef verzorgd spelen en het creëerde enkele goede kansen. Zo ging een hard afstandsschot van de ingevallen Melvin Schouten maar rakelings naast het doel van Siggy Schutte. Kort daarop bracht coach Bill Tukker een tweetal verse spelers in het veld, Joey Hakkesteeg en Ricardo Heerebrand.

Hierdoor verhuisde Jan Abaisa, die in de defensie een prima wedstrijd speelde, naar de voorste linie. Achterin werd de organisatie daardoor wat anders en Neptunus’ Max Bronswijk kon daarvan profiteren. Hij scoorde ruim een kwartier voor tijd  de 2-0. Ook al beven de blauw-witten strijden, een tegendoelpunt zat er niet meer in en de 2-0 eindstand bleef op het bord staan.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek thuis de returnwedstrijd tegen Botlek uit Spijkenisse. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.