Veel PR’s bij derde Eon competitiewedstrijd de Geul

19 januari 2015 door Hennie van der Zouw
Veel PR’s bij derde Eon competitiewedstrijd de Geul

PAPENDRECHT - In het nieuwe zwembad in Andel werd afgelopen zaterdag de derde wedstrijd in de landelijke Eon competitie gezwommen. De Geul was met een grote groep zwemmers afgereisd en dat leverde het mooie aantal van 50 persoonlijke records op. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Nout Merkus, die op de 200 wissel 16 seconden van zijn beste tijd afhaalde maar ook de tijdsverbetering van 15 seconden van Michael Leeuwis op deze afstand mocht er zijn.

De wedstrijd begon met een 4x200 vrij estafette voor dames en Pauline Tieleman, Esmée Roodenburg, Sam IJzerman en Naomi van Gool haalden hier een 3e plaats.

Bij de jongste zwemmers zwom Salomé van Loo naar een 5e plaats op de 100 school, de 6e plaats was voor Isis Mannee. Op de 50 rug was de 6e plaats voor Daphne van Tilburg. Roxelle de Rave en Mathilde Merkus lieten ieder 2 PR’s noteren. Brandon Groeneveld tikte op de 50 rug als 4e aan en op de 100 school als 6e, Tino Huurman veroverde op beide afstanden de 5e plaats. Mats Schroots zwom op beide afstanden een PR.

In de categorie meisjes junioren 3 pakte Sam IJzerman op zowel de 100 rug als de 100 school het zilver. Het brons op de 100 school ging naar Esmée Roodenburg, op de 100 rug werd zij 4e. Op de 100 school bij jongens junioren 2 was er een 6e plaats voor Jonathan van Loo, Erik Verhagen haalde dezelfde klassering op de 100 rug.

In de categorie meisjes jeugd zwom Zoë van Gool naar een 5e plaats op de 200 wissel, Kirana Hoogenbosch haalde zowel op de 200 wissel als op de 100 vrij een 6e plaats. Aidan van Gool tikte bij jongens junioren 4 als 6e aan op de 200 wissel en op de 100 vrij. Tijmen Snier slaagde erin op twee afstanden 3 PR’s op de klok te zetten.

In de categorie meisjes senioren veroverde Diane Vink het brons op de 200 wissel, op de 100 vlinder werd zij 6e. Ben Muller pakte bij jongens jeugd het zilver op de 200 wissel en de 100 vlinder. Het brons op de 200 wissel was voor Max muller en op de 100 vlinder werd hij 4e in een dik PR.

De dames en heren hadden weer een zwaar programma. Pauline Tieleman zwom op de 100 vrij naar een 4e plaats, op de 200 school werd zij 5e. Naomi van Gool tikte op de 50 vlinder en op de 200 rug als 6e aan. Bij de heren waren alle gouden medailles voor de Geul. Alex Schelvis ging met 3x goud naar huis, zowel op de 100 vrij als de 50 vlinder en de 200 rug tikte hij als 1e aan. Het goud op de 200 school was voor Jesse de win. Tim Muller veroverde zilver op de 50 vlinder en Alex Schelvis pakte zilver op de 200 school.

Tot slot volgden nog twee estafettes. Op de 4x50 vrij bij meisjes junioren 3 zwommen Esmée Roodenburg, Faustine Mussig, Alyssia de Boer en Sam IJzerman naar een 2e plaats. Op de 4x100 wissel voor jongens junioren 4 werd het Geul team met Kevin Tittel, Daan Wesdorp, Aidan van Gool en René verhagen 4e.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.