Senioren A Olympia winnen van DVO Dordrecht

19 januari 2015 door Hennie van der Zouw
Senioren A Olympia winnen van DVO Dordrecht

PAPENDRECHT -/ DORDRECHT - Afgelopen zaterdag was in het Rayon Turn Toernooi van het rayon Dordrecht van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) de eerste wedstrijd voor het team senioren A van Olympia. Dit is een combinatieteam met vier turnsters van Olympia Papendrecht en drie turnsters van Vridos Giessenburg. De senioren A zijn: Alissa de Jong, Aranka Tubex, Fleur Terlouw en Noa van Dijk van Olympia en Sofie de Weert, Mirthe van Houwelingen en Janine Kuiper van Vridos Giessenburg. Trainer bij Vridos is Lotte Schakel die tot twee seizoenen geleden nog als turnster voor Olympia uitkwam. De afspraken over een combinatieteam waren daarom snel gemaakt en met resultaat afgelopen zaterdag. De eerste wedstrijd werd gewonnen van DVO Dordrecht dat altijd een sterke tegenstander is. In een hele spannende wedstrijd scheelde het onderaan de streep, het totaal van vijf turnsters op ieder toestel (sprong, brug, balk en vloer) slechts 0,25 in het voordeel van Olympia.

De beste turnster was Christel Markusse van DVO met 44,70. De tweede plaats was voor Sofie de Weert van Vridos/Olympia. Het combiteam won op de toestellen sprong dankzij een uitstekende sprong van Aranka Tubex. Het gemiddelde van haar twee sprongen was goed voor 11,65. Dit was ook de hoogste score van de wedstrijd. Op brug zaten beide team 0,2 uit elkaar, onder meer door een fraaie score van 11,25 van Noa van Dijk. Op vloer was Vridos/Olympia beter met 1,4 verschil.

Op balk leverde het team echter veel in, bijna 3,0. Met dank aan stabiele scores van Sofie de Weert, Fleur Terlouw (beiden 11,20) en Alissa de Jong (11,00) bleef de schade beperkt. Het team van de senioren A turnt in de poule met DVO Dordrecht, Sparta Dordrecht, WIK Groot Ammers, KDO Alblasserdam en De Zilvermeeuw en turnen supplement E of F van de KNGU keuze oefenstof. Uit deze poule maken er drie teams kans op een finaleplaats. Die finale is op zaterdag 6 juni in Gorinchem. De volgende wedstrijd van de senioren A is op zaterdag 7 maart tegen KDO Alblasserdam.

Olympia heeft nog drie teams in het Rayon Turn Toernooi. Op zaterdag 14 februari starten de senioren B (supplement G) hun seizoen tegen OKK Gorinchem. De instap en jeugd D1 turnen verplichte oefenstof en ook zij doen in twee teams mee aan het toernooi. De jeugdturnsters D1 turnen op 14 maart hun eerste wedstrijd tegen OKK Gorinchem. Verder zijn er drie teams van Olympia Papendrecht in de turncompetitie van het Rayon Dordrecht: twee teams verplichte oefenstof en een team keuze oefenstof. Hun eerste wedstrijden zijn op vrijdagavond 30 januari en zaterdag 31 januari aanstaande in Ridderkerk.

De instappers turnde vorige week zaterdag hun eerste wedstrijd in het Rayon Turn Toernooi tegen Kracht & Vriendschap uit Nieuw-Lekkerland. In dit jonge wedstrijdteam zitten de volgende meisjes: Lily, Zoë, Karen, Aranne, Ivana, Sterre, Sifra. Firenze was dit keer afwezig. De meeste turnsters zitten pas sinds dit schooljaar bij de instap en hebben behalve een oefenwedstrijd geen wedstrijdervaring. Sifra turnde voor het eerst een mooie handstandplatval op sprong. Karen is op het eerste toestel brug lelijk gevallen, maar heeft daarna heel dapper haar wedstrijd afgemaakt. Bij de rest van het team zijn de borstwaartsom en buikdraai aan de brug zonder hulp gelukt. Ondanks dat het team de wedstrijd heeft verloren, hebben de turnsters laten zien dat ze in korte tijd heel veel vooruit zijn gegaan. Zo heeft het hele team zonder hulp de koprol op de balk gedaan en niemand is daarbij gevallen. De volgende wedstrijd van dit team is op 14 februari tegen GVM Meerkerk.

Op de foto: het instapteam tijdens hun eerste wedstrijd

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.